reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Domácí čerstvý sýr
Autor: archiv Hollandia Domácí čerstvý sýr

Domácí čerstvý sýr

Hodnoceno: 1x
Napadlo vás někdy, že si můžete doma snadno připravit čerstvý sýr? Postačí vám k tomu jen kvalitní jogurt a jemné plátýnko. Aby byl sýr ještě lahodnější, přidejte navíc smetanu, čerstvé bylinky a koření.
do 10 minut
10 porcí

reklama

reklama

Postup

  1. Jogurt můžete před výrobou sýra ochutit, a to téměř čímkoli – solí, kořením a čerstvými bylinkami, nebo dokonce medem, ořechy a sušeným ovocem.
  2. Jogurt smíchejte se smetanou, bylinkami a ostatními ingrediencemi. Směs opatrně vlijte do čistého plátýnka (příp. utěrky) a vložte do cedníku nad misku, kde ji nechte po dobu 24 hodin odkapat od syrovátky. Hotový sýr konzumujte ihned nebo uchovávejte v ledničce.

PRIMA TIP: Vykapanou syrovátku nevyhazujte – pomáhá při hubnutí nebo se přidává do těsta při pečení chleba.

Domácí čerstvý sýr  Foto: Domácí čerstvý sýr. Foto: archiv Hollandia

reklama

reklama