reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Cukrfree třešňový koláč s tvarohem
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree třešňový koláč s tvarohem

Cukrfree třešňový koláč s tvarohem a čokoládou

Hodnoceno: 4x
Hledáte recept na neodolatelný letní koláč, ve kterém nebudete potřebovat ani gram cukru navíc? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Cukrfree upekla tento skvost, který veškerou sladkost získává ze sezonního ovoce, v tomto případě z třešní. Nechybí ani čokoláda nebo třeba tvaroh. Tak jdeme na to!
do 1 hodiny

TIPY OD CUKRFREE: 

  • Použila jsem formu o rozměrech 15 x 36 cm (tzn. cca 25 cm, pokud použijete kulatou formu).
  • Podle toho, jak budete mít sladké třešně, bude sladký i dezert. Pokud chcete dezert sladší nebo pokud máte méně sladké třešně, můžete je přidat ještě mezi čokoládovou a tvarohovou vrstvu, tedy v pořadí čokoládová vrstva – třešně – tvarohová vrstva – třešně.
  • Dezert chutná nejlépe, když je pár dní uleželý.

reklama

Suroviny

Spodní vrstva:

Tvarohová vrstva:

Postup

  1. Mandle a kokos rozmixujte na jemnou moučku.
  2. Poté přidejte kakao a prášek do pečiva a ještě společně promixujte tak, aby se všechny ingredience spojily (ale opatrně, ať směs nepřemixujete do másla).
  3. Poté do těsta vmíchejte vejce a mléko. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a poté ji do těsta důkladně vmíchejte.
  4. Formu vymažte kokosovým olejem nebo vyložte papírem na pečení a rovnoměrně rozprostřete na její dno čokoládovou vrstvu.
  5. Ingredience na tvarohovou vrstvu vložte do nádoby a promíchejte tak, aby vznikla hladká hmota. Tu poté rozprostřete na čokoládovou vrstvu.
  6. Troubu předehřejte na 175 °C. Třešně omyjte, rozpulte a rovnoměrně vyskládejte na tvarohovou vrstvu. Čokoládu nasekejte a posypte s ní dezert.
  7. Poté jej vložte do trouby a pečte 30–35 minut, dokud tvarohová vrstva nezačne zlátnout.
  8. Hotový dezert nechte nejdříve vychladnout v pokojové teplotě a poté vložte ještě alespoň na hodinu do lednice.
Cukrfree třešňový koláč s tvarohem
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree třešňový koláč s tvarohem

reklama

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.