redakce Prima FRESH

Cukrfree třešňový koláč s tvarohem a čokoládou

Moje hodnocení
13x

Hledáte recept na neodolatelný letní koláč, ve kterém nebudete potřebovat ani gram cukru navíc? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Cukrfree upekla tento skvost, který veškerou sladkost získává ze sezonního ovoce, v tomto případě z třešní. Nechybí ani čokoláda nebo třeba tvaroh. Tak jdeme na to!

1 porce
60 minut

Spodní vrstva

Tvarohová vrstva

Na dokončení

TIPY OD CUKRFREE:

  • Použila jsem formu o rozměrech 15 x 36 cm (tzn. cca 25 cm, pokud použijete kulatou formu).
  • Podle toho, jak budete mít sladké třešně, bude sladký i dezert. Pokud chcete dezert sladší nebo pokud máte méně sladké třešně, můžete je přidat ještě mezi čokoládovou a tvarohovou vrstvu, tedy v pořadí čokoládová vrstva – třešně – tvarohová vrstva – třešně.
  • Dezert chutná nejlépe, když je pár dní uleželý.

Postup přípravy

  1. Mandle a kokos rozmixujte na jemnou moučku.
  2. Poté přidejte kakao a prášek do pečiva a ještě společně promixujte tak, aby se všechny ingredience spojily (ale opatrně, ať směs nepřemixujete do másla).
  3. Poté do těsta vmíchejte vejce a mléko. Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a poté ji do těsta důkladně vmíchejte.
  4. Formu vymažte kokosovým olejem nebo vyložte papírem na pečení a rovnoměrně rozprostřete na její dno čokoládovou vrstvu.
  5. Ingredience na tvarohovou vrstvu vložte do nádoby a promíchejte tak, aby vznikla hladká hmota. Tu poté rozprostřete na čokoládovou vrstvu.
  6. Troubu předehřejte na 175 °C. Třešně omyjte, rozpulte a rovnoměrně vyskládejte na tvarohovou vrstvu. Čokoládu nasekejte a posypte s ní dezert.
  7. Poté jej vložte do trouby a pečte 30–35 minut, dokud tvarohová vrstva nezačne zlátnout.
  8. Hotový dezert nechte nejdříve vychladnout v pokojové teplotě a poté vložte ještě alespoň na hodinu do lednice.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty