Cukrfree paella
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree paella
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree
Paella tak trochu jinak. Místo klasické rýže, která se v tomto tradičním španělském pokrmu běžně používá, můžete vyzkoušet verzi s květákovou rýží! Tak pojďte do toho! :)
2 porce
60 minut
španělská
Postup přípravy
-
Květák očistěte a nakrájejte na růžičky. Ty poté vložte do mixéru, zalijte filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byly ponořené.
-
Zapněte mixér a mixujte, dokud se nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixérů, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin. Květovou rýži poté přeceďte a vložte do mísy.
-
Sépii rozřízněte napůl a poté nakrájejte na menší kostičky. V širší pánvi zahřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou sépii a sůl a 2 minuty restujte. Sépii poté přendejte do misky.
-
Cibuli a česnek nasekejte najemno, vložte do pánve s olejem a restujte 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujte další 2 minuty. Poté vlijte rajčatové pyré, přidejte uzenou papriku a restujte 2–3 minuty.
-
Následně vlijte vývar, přidejte šafrán a sůl a promíchejte. Do pánve pak vyskládejte všechny mořské plody, pánev překryjte pokličkou a nechte 4 minuty vařit.
-
Poté mořské plody přendejte na talíř. Do vzniklé omáčky přidejte květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promíchejte. Na ně rovnoměrně vyskládejte mořské plody, překryjte pokličkou a nechte 5 minut vařit.
-
Pokličku odklopte a na vyšším plameni vařte bez ní, dokud se vývar nevyvaří.
-
Hotovou paellu posypte nasekanou petrželkou a podávejte společně s kouskem citronu.
Cukrfree paella 2
Zdroj: Janina Černá / Cukrfree
Cukrfree paella 2
Zdroj:
Janina Černá / Cukrfree