návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Cukrfree paella

2–3 porce
do 1 hodiny
Cukrfree paella
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree paella
Paella tak trochu jinak. Místo klasické rýže, která se v tomto tradičním španělském pokrmu běžně používá, můžete vyzkoušet verzi s květákovou rýží! Tak pojďte do toho! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Květák očistěte a nakrájejte na růžičky. Ty poté vložte do mixéru, zalijte filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byly ponořené.
  2. Zapněte mixér a mixujte, dokud se nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixérů, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin. Květovou rýži poté přeceďte a vložte do mísy.
  3. Sépii rozřízněte napůl a poté nakrájejte na menší kostičky. V širší pánvi zahřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou sépii a sůl a 2 minuty restujte. Sépii poté přendejte do misky.
  4. Cibuli a česnek nasekejte najemno, vložte do pánve s olejem a restujte 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujte další 2 minuty. Poté vlijte rajčatové pyré, přidejte uzenou papriku a restujte 2–3 minuty.
  5. Následně vlijte vývar, přidejte šafrán a sůl a promíchejte. Do pánve pak vyskládejte všechny mořské plody, pánev překryjte pokličkou a nechte 4 minuty vařit.
  6. Poté mořské plody přendejte na talíř. Do vzniklé omáčky přidejte květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promíchejte. Na ně rovnoměrně vyskládejte mořské plody, překryjte pokličkou a nechte 5 minut vařit.
  7. Pokličku odklopte a na vyšším plameni vařte bez ní, dokud se vývar nevyvaří.
  8. Hotovou paellu posypte nasekanou petrželkou a podávejte společně s kouskem citronu.
Reklama
Cukrfree paella
Autor: Janina Černá / Cukrfree Cukrfree paella

Cukrfree
Janina Černá

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.

Související témata: Hlavní jídla , Španělská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama