Cukrfree paella

Moje hodnocení
1x

Paella tak trochu jinak. Místo klasické rýže, která se v tomto tradičním španělském pokrmu běžně používá, můžete vyzkoušet verzi s květákovou rýží! Tak pojďte do toho! :)

2 porce
60 minut
španělská

Suroviny

  • větší květák 1 ks
  • sépie 2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • červená cibule 2 menší ks
  • olivový olej
  • oloupané krevety 8 ks
  • langustiny (lze vynechat a případně použít více krevet) 2 ks
  • očištěné mušle (slávky) 8 ks
  • velká červená paprika 1 ks
  • rajčatové pyré 1/2 hrnku
  • mletá uzená paprika 1 lžička
  • rybí nebo kuřecí vývar 3/4 hrnku
  • pár snítek šafránu 1/2 hrnku
  • mražený hrášek
  • nerafinovaná mořská sůl

Na servírování

  • nasekaná petržel a na měsíčky nakrájený bio citron

Postup přípravy

  1. Květák očistěte a nakrájejte na růžičky. Ty poté vložte do mixéru, zalijte filtrovanou vodou tak, aby růžičky květáku byly ponořené.
  2. Zapněte mixér a mixujte, dokud se nevytvoří malé, jako rýže vypadající, kousky květáku. Dávejte pozor u vysokorychlostních mixérů, kde stačí pro rozmixování květáku pouze pár vteřin. Květovou rýži poté přeceďte a vložte do mísy.
  3. Sépii rozřízněte napůl a poté nakrájejte na menší kostičky. V širší pánvi zahřejte olivový olej, přidejte na kostičky nakrájenou sépii a sůl a 2 minuty restujte. Sépii poté přendejte do misky.
  4. Cibuli a česnek nasekejte najemno, vložte do pánve s olejem a restujte 3 minuty. Přidejte na kostičky nakrájenou červenou papriku a společně restujte další 2 minuty. Poté vlijte rajčatové pyré, přidejte uzenou papriku a restujte 2–3 minuty.
  5. Následně vlijte vývar, přidejte šafrán a sůl a promíchejte. Do pánve pak vyskládejte všechny mořské plody, pánev překryjte pokličkou a nechte 4 minuty vařit.
  6. Poté mořské plody přendejte na talíř. Do vzniklé omáčky přidejte květákovou rýži a hrášek a vše důkladně promíchejte. Na ně rovnoměrně vyskládejte mořské plody, překryjte pokličkou a nechte 5 minut vařit.
  7. Pokličku odklopte a na vyšším plameni vařte bez ní, dokud se vývar nevyvaří.
  8. Hotovou paellu posypte nasekanou petrželkou a podávejte společně s kouskem citronu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cukrfree

Cukrfree Cukrfree

Janina Černá, známá foodblogerka a autorka dvou výtečných kuchařek, neměla cestu, jejímž cílem je zdravé stravování, způsob života a udržení si správné váhy a hezké postavy, lehkou.

Ta její vedla přes pubertální přesvědčení o vlastní nadváze až k poruše příjmu potravy, s níž bojovala několik let stejně jako s nejrůznějšími „zaručenými“ dietami, až k poznání, že pro ni je tím pravým směrem zbavení se závislosti na cukru.

Její vlastní blog CukrFree.cz, v jehož názvu se uchýlila k prvotnímu nápadu, vznikl jako vyjádření potřeby předat nabyté informace a zkušenosti i ostatním (a pozor, najdete tu opravdu dostatečné množství sladkostí, jako jsou brownies, cheesecake nebo různé dorty včetně obměn bez mléčných výrobků či v raw verzích). O tom, že s elánem a přesvědčením tvořený web zaplnil díru na trhu bezezbytku, svědčí nejen obrovské množství fanoušků ale i to, že kuchařky z něj vyšlé jsou velmi úspěšné.


Přečtěte si také

Recepty