Suroviny
- voda 250 ml
- červený vinný ocet 100 ml
- pepř celý 8 kuliček
- bobkový list 1 ks
- cukr 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- žampiony portobello 2 ks
- tacos 4 placky
- zakysaná smetana 100 ml
- ledový salát 1/4 ks
- čedar 80 g
- tabasco 2 lžičky
- koriandr (čerstvý ) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Nálev z vody, octa, koření, cukru, soli a půlky 1 cibule přiveďte k varu. Vsypte celé houby zbavené nožiček a nechte 2 minuty spařit. Vyjměte a nechte okapat.
- Vyskládejte je na rozehřátý gril kloboukem nahoru, opečte 1 minutu, otočte, osolte, opepřete a dopékejte 7 minut.
- Poté na grilu rozpečte tacos, 20 vteřin z každé strany. Grilovaná portobella nakrájejte na plátky.
- Teplé tacos pomažte smetanou, poklaďte nakrájeným salátem a nudličkami cibule. Posypte houbami, nastrouhaným čedarem, zakapejte tabaskem a zasypte lístky koriandru.