Vegetariánské tacos s grilovanými portobello houbami
Zdroj: archiv Albert
Vegetariánské tacos s grilovanými portobello houbami
Zdroj:
archiv Albert
Na grilu můžete připravit skvělou bezmasou hostinu. Pro tento záměr jsou velmi vhodné portobello houby. Můžete je použít místo burgeru do housky, naplnit je a zapéct s libovolnou náplní nebo je ugrilovat, nakrájet na proužky a použít místo masa třeba do tacos.
Postup přípravy
-
Nálev z vody, octa, koření, cukru, soli a půlky 1 cibule přiveďte k varu. Vsypte celé houby zbavené nožiček a nechte 2 minuty spařit. Vyjměte a nechte okapat.
-
Vyskládejte je na rozehřátý gril kloboukem nahoru, opečte 1 minutu, otočte, osolte, opepřete a dopékejte 7 minut.
-
Poté na grilu rozpečte tacos, 20 vteřin z každé strany. Grilovaná portobella nakrájejte na plátky.
-
Teplé tacos pomažte smetanou, poklaďte nakrájeným salátem a nudličkami cibule. Posypte houbami, nastrouhaným čedarem, zakapejte tabaskem a zasypte lístky koriandru.
Chcete další inspiraci pro své grilování? Zkuste také tyto recepty.
Vegetariánské tacos s grilovanými portobello houbami 2
Zdroj: archiv Albert
Vegetariánské tacos s grilovanými portobello houbami 2
Zdroj:
archiv Albert
Další inspiraci na pořádnou grilovačku najdete v našem speciálu: