Suroviny
- treska (aljašská, filé, např. Mylord Premium) 300 g
- mletá uzená paprika 1 lžička
- chilli koření 1 špetka
- sušený česnek 1/3 lžičky
- sůl
- olivový olej
- červené zelí 1/4 hlávky
- avokádo 1 ks
- limetka 1-2 ks
- koriandr (nebo hladkolistá petržel)
- tortilla 3 ks
Omáčka
- bílý jogurt (hustý) 120 g
- majonéza 1-2 lžíce
- chilli omáčka (podle chuti)
- česnek 1 stroužek
- limetková šťáva z 1/2 limetky
- sůl
Postup přípravy
- Filé tresky nechte na talíři lehce povolit a poté ho osolte, posypte uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakápněte olivovým olejem.
- Mezitím červené zelí nakrájejte na nudličky, lehce osolte a rukama jemně promačkejte.
- Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filé orestujte z obou stran a dejte stranou.
- Omáčku připravte tak, že v míse smícháte bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochuťte solí a šťávou z limetky.
- Avokádo rozpulte, zbavte pecky a lžící vyloupněte, pokrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
- Z každé tortilly vykrojte dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečte a pak hned ohněte.
- Takto připravené tacos postupně plňte: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijte omáčkou, posypte koriandrem a zakápněte šťávou z limetky.
- PRIMA TIP: Díky tomu, že jsou filety z aljašské tresky Mylord Premium zmrazeny přímo na moři, zachovávají si svou strukturu, chuť a výživové hodnoty.
Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci se zeleninou podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské
Inspirujte se i dalšími variacemi na téma tacos