Rybí tacos z aljašské tresky podle Inny z Garden & Kitchen

Moje hodnocení
1x

Aljašská treska je celosvětově druhý nejprodávanější a obecně jeden z nejchutnějších druhů ryb. Jedná se o rychle rostoucí rybu s pevným masem, která dorůstá délky až 80 cm. Nejjednodušší je připravit rybu na pánvi nebo v troubě, ale dá se zakomponovat i do méně obvyklých pokrmů. Pro zpestření vašeho jídelníčku nabízíme recept na rybí tacos.

3 porce
45 minut

Suroviny

Omáčka

Postup přípravy

  1. Filé tresky nechte na talíři lehce povolit a poté ho osolte, posypte uzenou paprikou, sušeným česnekem a zakápněte olivovým olejem.
  2. Mezitím červené zelí nakrájejte na nudličky, lehce osolte a rukama jemně promačkejte.
  3. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a filé orestujte z obou stran a dejte stranou.
  4. Omáčku připravte tak, že v míse smícháte bílý jogurt s majonézou, chilli omáčkou, prolisovaným stroužkem česneku a dochuťte solí a šťávou z limetky.
  5. Avokádo rozpulte, zbavte pecky a lžící vyloupněte, pokrájejte na plátky a zakápněte citronovou šťávou.
  6. Z každé tortilly vykrojte dvě kolečka, která na suché pánvi z obou stran opečte a pak hned ohněte.
  7. Takto připravené tacos postupně plňte: zelí, poté kousky tresky, plátky avokáda, vše polijte omáčkou, posypte koriandrem a zakápněte šťávou z limetky.

Vyzkoušejte také tresku pečenou v měšci se zeleninou podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE: Treska pečená v měšci se zeleninou podle Karolíny Kamberské

Inspirujte se i dalšími variacemi na téma tacos

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mylord Premium


Přečtěte si také

Recepty