Čokoládový fondant s malinovým prachem
Zdroj: archiv Pavel Berky
Čokoládový fondant s malinovým prachem
Zdroj:
archiv Pavel Berky
Speciální příležitost vyžaduje i zvláštní pohoštění. Inspirujte se receptem od Pavla Berkyho a proměňte dobrou čokoládu v efektní bábovičky s tekutým srdcem a ozdobte je malinovým prachem, který nejen dobře vypadá, ale také skvěle chutná.
Prach
-
maliny
(lyofilizované,mrazem sušené)
150 g
Postup přípravy
-
Formičky na fondant vymažte máslem a vysypejte cukrem. Odložte zatím do lednice.
-
Máslo spolu s nalámanou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni. V míse vyšlehejte vajíčka spolu s cukrem do pěny. Do vajíčkové směsi postupně přimíchejte mouku, poté i teplou, ne však horkou čokoládovou směs.
-
Formičky vyndejte z lednice a naplňte čokoládovým těstem přibližně 1 cm pod okraj. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů přesně 12 minut. Poté vyndejte a nechte chladnout přibližně 10 minut při pokojové teplotě.
-
Lyofilizované maliny rozmixujte na prach.
-
Čokoládový fondant opatrně vyklopte na talíř. Dávejte přitom pozor abyste nenarušili vrchní upečenou vrstvu těsta. Fondant je uvnitř stále tekutý. Prach z malin lehce prosijte sítkem nad fondantem.
Čokoládový fondant s malinovým prachem 2
Zdroj: archiv Pavel Berky
Čokoládový fondant s malinovým prachem 2
Zdroj:
archiv Pavel Berky
Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete další velkou porci inspirace: