Fondant
- hnědý cukr 125 g
- tmavá čokoláda (60 % kakaa) 125 g
- máslo 125 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 3 ks
Prach
- maliny (lyofilizované,mrazem sušené) 150 g
Postup přípravy
- Formičky na fondant vymažte máslem a vysypejte cukrem. Odložte zatím do lednice.
- Máslo spolu s nalámanou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni. V míse vyšlehejte vajíčka spolu s cukrem do pěny. Do vajíčkové směsi postupně přimíchejte mouku, poté i teplou, ne však horkou čokoládovou směs.
- Formičky vyndejte z lednice a naplňte čokoládovým těstem přibližně 1 cm pod okraj. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů přesně 12 minut. Poté vyndejte a nechte chladnout přibližně 10 minut při pokojové teplotě.
- Lyofilizované maliny rozmixujte na prach.
- Čokoládový fondant opatrně vyklopte na talíř. Dávejte přitom pozor abyste nenarušili vrchní upečenou vrstvu těsta. Fondant je uvnitř stále tekutý. Prach z malin lehce prosijte sítkem nad fondantem.
Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete další velkou porci inspirace: