Čokoládový fondant s malinovým prachem

Moje hodnocení
4x

Speciální příležitost vyžaduje i zvláštní pohoštění. Inspirujte se receptem od Pavla Berkyho a proměňte dobrou čokoládu v efektní bábovičky s tekutým srdcem a ozdobte je malinovým prachem, který nejen dobře vypadá, ale také skvěle chutná.

4 porce
30 minut

Fondant

Prach

  • lyofilizované maliny (mrazem sušené) 150 g

Postup přípravy

  1. Formičky na fondant vymažte máslem a vysypejte cukrem. Odložte zatím do lednice.
  2. Máslo spolu s nalámanou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni. V míse vyšlehejte vajíčka spolu s cukrem do pěny. Do vajíčkové směsi postupně přimíchejte mouku, poté i teplou, ne však horkou čokoládovou směs.
  3. Formičky vyndejte z lednice a naplňte čokoládovým těstem přibližně 1 cm pod okraj. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů přesně 12 minut. Poté vyndejte a nechte chladnout přibližně 10 minut při pokojové teplotě.
  4. Lyofilizované maliny rozmixujte na prach.
  5. Čokoládový fondant opatrně vyklopte na talíř. Dávejte přitom pozor abyste nenarušili vrchní upečenou vrstvu těsta. Fondant je uvnitř stále tekutý. Prach z malin lehce prosijte sítkem nad fondantem.

Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete další velkou porci inspirace:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pavel Berky

Pavel Berky Pavel Berky

Pavel Berky, finalista Masterchef Česko, nelenil a vydal svou první kuchařku. Na téměř 400 stranách najdete více jak 100 receptů, které budou pomůckou pro úplné začátečníky, ale také inspirací pro ostřílené profíky. A jak je u Pavla zvykem, celá kniha má umělecký nádech! Sám kuchařku ilustroval vlastními kresbami a okouzlí i krásné dárkové balení doplněné o bavlněnou tašku na potraviny, designovou tužku z černého dřeva a ani speciální záložky nechybí! Jedná se tak o nádherný dárek pro všechny milovníky vaření, pečení a grilování!

Kuchařka je dostupná pouze na www.pavelberky.com


Přečtěte si také

Recepty