zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čokoládový fondant s malinovým prachem
Autor: archiv Pavel Berky Čokoládový fondant s malinovým prachem

Čokoládový fondant s malinovým prachem

Hodnoceno: 4x
Speciální příležitost vyžaduje i zvláštní pohoštění. Inspirujte se receptem od Pavla Berkyho a proměňte dobrou čokoládu v efektní bábovičky s tekutým srdcem a ozdobte je malinovým prachem, který nejen dobře vypadá, ale také skvěle chutná.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Formičky na fondant vymažte máslem a vysypejte cukrem. Odložte zatím do lednice.
  2. Máslo spolu s nalámanou čokoládou rozpusťte ve vodní lázni. V míse vyšlehejte vajíčka spolu s cukrem do pěny. Do vajíčkové směsi postupně přimíchejte mouku, poté i teplou, ne však horkou čokoládovou směs.
  3. Formičky vyndejte z lednice a naplňte čokoládovým těstem přibližně 1 cm pod okraj. Pečte v troubě rozehřáté na 200 stupňů přesně 12 minut. Poté vyndejte a nechte chladnout přibližně 10 minut při pokojové teplotě.
  4. Lyofilizované maliny rozmixujte na prach. 
  5. Čokoládový fondant opatrně vyklopte na talíř. Dávejte přitom pozor abyste nenarušili vrchní upečenou vrstvu těsta. Fondant je uvnitř stále tekutý. Prach z malin lehce prosijte sítkem nad fondantem.
Čokoládový fondant s malinovým prachem
Autor: archiv Pavel Berky Čokoládový fondant s malinovým prachem

Sledujte nás i na Pinterestu, kde najdete další velkou porci inspirace: 

 

reklama

Související témata: čokoláda , fondant , maliny , Sladké