Čokoládový bezlepkový dort s borůvkami

Moje hodnocení
5x

Ani gram mouky, ale neskutečná dobrota je na světě. Bezlepkové dorty z čokolády jsou skvělou alternativou pro ty, kterým neděláme lepek dobře. A stejně tak si na něm pochutnají i všichni ostatní.

12 porcí
60 minut

Forma o průměru 24 cm

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C, program horkovzduch.
  2. Ve vodní lázni rozpusťte všechnu čokoládu a poté pomalu zapracujte olej.
  3. Rozdělte žloutky a bílky zvlášť. Žloutky vyšlehejte s třtinovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
  4. K rozpuštěné čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky s cukrem, mleté mandle a dobře promíchejte. Poté do směsi zapracujte vyšlehaný sníh z bílků.
  5. Dno formy vyložte pečicím papírem a zbytek formy vymažte olejem.
  6. Dejte do trouby na 40 minut.
  7. Po upečení nechte vychladnout.
  8. Před servírováním lehce posypejte kakaem a přidejte ovoce. My jsme použili borůvky.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty