Forma o průměru 24 cm
- čokoláda (70% ) 200 g
- olej 125 ml + na vymazání formy
- třtinový cukr 200 g
- mleté mandle 2 lžíce
- vejce 6 ks
- ovoce (např. borůvky)
- kakao (k posypání)
Postup přípravy
- Troubu rozehřejte na 180 °C, program horkovzduch.
- Ve vodní lázni rozpusťte všechnu čokoládu a poté pomalu zapracujte olej.
- Rozdělte žloutky a bílky zvlášť. Žloutky vyšlehejte s třtinovým cukrem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
- K rozpuštěné čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky s cukrem, mleté mandle a dobře promíchejte. Poté do směsi zapracujte vyšlehaný sníh z bílků.
- Dno formy vyložte pečicím papírem a zbytek formy vymažte olejem.
- Dejte do trouby na 40 minut.
- Po upečení nechte vychladnout.
- Před servírováním lehce posypejte kakaem a přidejte ovoce. My jsme použili borůvky.
Čokoládový bezlepkový dort s borůvkami 2 Zdroj: Kitchen Story