návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Čokoládové lanýže s whisky

Hodnoceno: 1x
30 ks porcí
do 1 hodiny
Čokoládové lanýže s whisky
Autor: Silvie Kolevová / Každý den je svátek Čokoládové lanýže s whisky
Čokoláda provází rozkoš a slavnostní okamžiky už od objevu kakaových bobů. I malý kousek vás vystřelí do slastného nebe. Vybírejte si čokoládu s co nejvyšším obsahem kakaa, ve které díky tomu vynikne její chuť. Sametové nebo kouřové tóny kvalitní whisky v těchto lanýžích ji jen podpoří. Skvělá sladká tečka, cukroví nebo jedlý dárek. 

Suroviny (30 ks porcí)

Postup

  1. Smetanu, máslo a cukr zahřívejte za stálého míchání v rendlíku, až se cukr a máslo rozpustí. Odstavte, nalámejte do směsi čokoládu a míchejte dohladka. Pokud se čokoláda nerozpouští, postavte rendlík do horké vodní lázně, ale čokoláda by se neměla vařit. Vmíchejte whisky, zakryjte potravinářskou fólií, nechte zchladnout a uložte do lednice ztuhnout, ideálně do druhého dne. 
  2. Do hlubokého talíře vsypte kakao. Pomocí dvou lžiček odkrajujte ze ztuhlé hmoty malé kousky a tvarujte z nich oblé válečky. Nemačkejte je příliš, začnou se roztékat. Obalte je v kakau a vkládejte do papírových košíčků. Vyskládejte je do krabičky a uložte ji do chladu. 

PRIMA TIP: Lanýže chutnají skvěle i v nealkoholickém provedení, můžete je zakápnout třeba zázvorovým sirupem, nebo do rozehřáté směsi nadrobno nasekat chilli papričku či nastrouhat zázvor. 

Čokoládové lanýže s whisky
Autor: Silvie Kolevová / Každý den je svátek Čokoládové lanýže s whisky

Každý den je svátek
Karolína Kamberská

Karolína Kamberská přichází hned se dvěma novinkami. Tou první je kuchařská kniha , druhou pak start jejího blogu nazvaného Radost podle Karolíny.

Kniha i blog přicházejí současně, protože je spojuje společné téma: „V poslední době se na mě z médií i sociálních sítí valí hromada zpráv, které mě zneklidňují a deprimují. Ale když vylezu před dům, dojdu na náměstí nebo odjedu někam na výlet, potkávám se s naprosto jinou realitou. Ve skutečném světě je mnohem víc radosti ze života, smíchu a bonvivánství. A já chci psát o tom, co přináší do života kouzlo.“

I proto se autorka v knize Každý den je svátek zaměřuje na sváteční recepty, které ale můžete snadno využít kdykoli ve všední den, když se vrátíte v podvečer domů unavení po náročném dni. Karolíniny návody jsou totiž praktické a vařit podle nich zvládnou i začínající kuchařky a kuchaři.