Suroviny
- hořká čokoláda (na vaření) 100 g
- máslo (změklé ) 130 g
- vanilkový cukr 60 g
- žloutek 6 ks
- mleté mandle 150 g
- mouka 25 g
- bílek 6 ks
- cukr (bio,např. Korunní cukr) 100 g
- sůl špetka
Poleva
- hořká čokoláda (na vaření) 180 g
- máslo 180 g
- máslo (na vysypání formiček)
- mouka (na vysypání formiček)
- pistácie (nasekané neslané,na posypání) 4 lžíce
Postup přípravy
- Formičky vymažte máslem a vysypejte moukou.
- Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Máslo se solí a vanilkovým cukrem utřete do pěny. Přidejte žloutky a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
- Mleté mandle promíchejte s moukou a přidejte k hmotě. Z bílků a cukru vyšlehejte sníh a opatrně přimíchejte k hmotě.
- Naplňte do připravených formiček a při teplotě 170 °C pečte přibližně 50 minut (v závislosti na velikosti formiček). Upečené bábovky vyklopte a nechte vychladnout. Mezitím udělejte polevu.
- Čokoládu a máslo odděleně rozpusťte ve vodní lázni na teplotu tak, aby se dala snést na rtech. Obě tekuté přísady smíchejte a polevou polijte bábovky. Povrch posypejte pistáciemi.
Čokoládové bábovky s pistáciemi Zdroj: archiv Korunní cukr