archiv Korunní cukr

Čokoládové bábovky s pistáciemi

Moje hodnocení
2x

V našich luzích a hájích pistácie růst nenajdete, ale v obchodech naštěstí ano. Zkuste příště tradiční vlašáky a lískáče zaměnit a k čokoládovým moučníkům použijte zelené pistácie. Nejenom že vypadají hezky, ale také báječně chutnají.

2 porce
90 minut

Suroviny

  • hořká čokoláda na vaření 100 g
  • máslo (změklé máslo) 130 g
  • sůl (špetka soli)
  • vanilkový cukr 60 g
  • žloutek (žloutky) 6 ks
  • mleté mandle 150 g
  • mouka 25 g
  • bílek (bílky) 6 ks
  • bio cukr (např. Korunní cukr) 100 g

Poleva

  • hořká čokoláda na vaření 180 g
  • máslo 180 g
  • máslo a mouka na vysypání formiček
  • nasekané neslané pistácie na posypání 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Formičky vymažte máslem a vysypejte moukou.
  2. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Máslo se solí a vanilkovým cukrem utřete do pěny. Přidejte žloutky a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
  3. Mleté mandle promíchejte s moukou a přidejte k hmotě. Z bílků a cukru vyšlehejte sníh a opatrně přimíchejte k hmotě.
  4. Naplňte do připravených formiček a při teplotě 170 °C pečte přibližně 50 minut (v závislosti na velikosti formiček). Upečené bábovky vyklopte a nechte vychladnout. Mezitím udělejte polevu.
  5. Čokoládu a máslo odděleně rozpusťte ve vodní lázni na teplotu tak, aby se dala snést na rtech. Obě tekuté přísady smíchejte a polevou polijte bábovky. Povrch posypejte pistáciemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Korunní cukr


Přečtěte si také

Recepty