Čokoládové bábovky s pistáciemi
Zdroj: archiv Korunní cukr
Čokoládové bábovky s pistáciemi
Zdroj:
archiv Korunní cukr
V našich luzích a hájích pistácie růst nenajdete, ale v obchodech naštěstí ano. Zkuste příště tradiční vlašáky a lískáče zaměnit a k čokoládovým moučníkům použijte zelené pistácie. Nejenom že vypadají hezky, ale také báječně chutnají.
Postup přípravy
-
Formičky vymažte máslem a vysypejte moukou.
-
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Máslo se solí a vanilkovým cukrem utřete do pěny. Přidejte žloutky a vmíchejte rozpuštěnou čokoládu.
-
Mleté mandle promíchejte s moukou a přidejte k hmotě. Z bílků a cukru vyšlehejte sníh a opatrně přimíchejte k hmotě.
-
Naplňte do připravených formiček a při teplotě 170 °C pečte přibližně 50 minut (v závislosti na velikosti formiček). Upečené bábovky vyklopte a nechte vychladnout. Mezitím udělejte polevu.
-
Čokoládu a máslo odděleně rozpusťte ve vodní lázni na teplotu tak, aby se dala snést na rtech. Obě tekuté přísady smíchejte a polevou polijte bábovky. Povrch posypejte pistáciemi.
Čokoládové bábovky s pistáciemi
Zdroj: archiv Korunní cukr
Čokoládové bábovky s pistáciemi
Zdroj:
archiv Korunní cukr