reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem
Autor: Kuchařka Oleje Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem

Cizrnový salát s pórkem a hořčičným dresinkem

Hodnoceno: 0x
Toto jednoduché jídlo můžete podávat jako přílohu k masu nebo rybě nebo jako předkrm s kváskovým chlebem. Chuť se pěkně rozleží, takže je dobré udělat tento salát dopředu.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

Článek

Vyzkoušejte recepty s cizrnou Foto:

20 originálních receptů s cizrnou

Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...

reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje, přidejte pórek, dochuťte solí a smažte, dokud pórek nezměkne.
  2. Přidejte cizrnu, dobře zamíchejte a nechte ji prohřát. Odstavte z plotýnky a přidejte petržel a černý pepř.
  3. Dohromady smíchejte hořčici, ocet a zbytek oleje. Potom přimíchejte pórek a cizrnu a podávejte.

Oleje – Používání olejů z ořechů, semen a plodů na vaření, dresinky a marinády

Ursula Ferrigno

Kuchařka Oleje Foto:

Olej se nemusí používat jenom na smažení. V této nedocenitelné knize vám šéfkuchařka Ursula Ferrigno představí některé z nejdůležitějších kulinářských olejů. Dozvíte se, odkud pocházejí, jejich základní vlastnosti, jak mohou být prospěšné pro naše zdraví i to, jak je v kuchyni nejlépe využít. Budete mít možnost si vyzkoušet i velmi lákavé recepty, které umocňují jedinečné chutě surovin. Stejně jako každá jiná ingredience, i olej se totiž vybírá, aby ladil s celkovou chutí pokrmu.

Objevte tajemství jedinečných vinaigrette, dresinků či marinád. Vyzkoušejte použití olejů při výrobě jednoduchých receptů, jako je carpaccio s gorgonzolou a vlašskými ořechy nebo při přípravě zeleninových pokrmů. Recept na čínské medové kuře zase obohatí váš způsob přípravy masa. Na řadu přijdou i vaše cukrářské schopnosti, které můžete uplatnit při přípravě toho nejlepšího italského jablečného koláče s mandlemi nebo dokonalé zmrzliny z olivového oleje.

Existují desítky druhů olejů od extra panenského olivového až po kokosový. Nadchněte se pro ně a zjistěte, jak je nejlépe využít ve více než 25 receptech, které vás tato kniha naučí.

reklama

reklama