Suroviny
- řepkový olej 5 lžic
- pórek (středně velké, dobře umyté a najemno nakrájené) 4 ks
- mořská sůl
- cizrna (uvařená,pokud chcete výraznější chuť, 1/3 cizrny rozmačkejte) 400 g
- hladkolistá petržel (najemno nasekaná) 1 hrst
- čerstvě namletý pepř 3 lžičky
- dijonská hořčice 1 lžíce
- hrubozrnná hořčice 1 lžička
- bílý vinný ocet 1 lžíce
Článek
20 originálních receptů s cizrnou
Cizrna neboli římský hrách si do našich kuchyní stále ještě cestu hledá. Luštěnina, která je domovem na Středním východě, je chuťově podobná klasickému žlutému hrachu a má...
Postup přípravy
- Na pánvi rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje, přidejte pórek, dochuťte solí a smažte, dokud pórek nezměkne.
- Přidejte cizrnu, dobře zamíchejte a nechte ji prohřát. Odstavte z plotýnky a přidejte petržel a černý pepř.
- Dohromady smíchejte hořčici, ocet a zbytek oleje. Potom přimíchejte pórek a cizrnu a podávejte.