Suroviny
- cizrna (vařená cizrna (popř. hotová ve slaném nálevu)) 300 g
- kuřecí prsa (kuřecí prso nebo stehenní plátek) 1 ks
- drcená rajčata 150 ml
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- oregano nebo bazalka, petrželka
- parmazán
- špetka cukru
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy
- Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete.
- Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda.
- Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru.
- Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek.
- Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.