Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Citronové rizoto s mušlemi

4–6 porce
do 1 hodiny
Citronové rizoto s mušlemi
Citronové rizoto s mušlemi Autor: isifa.com
Italské rizoto se připravuje trochu jinak, než jak jsme zvyklí ho vařit v Česku. Doplňte ho o slávky a máte úžasnou středomořskou večeři.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájený pórek a na mírném ohni je duste, až změknou. Potom přidejte rýži a restujte asi 2 minuty. Postupně přidávejte vývar tak, aby před dolitím byla předchozí dávka zcela absorbována do rýže. Tak postupujte, dokud nebude rýže asi po 20 minutách zcela uvařená. Potom sundejte z plotny a vmíchejte máslo, parmezán, citronovou šťávu a kůru. Dochuťte solí a pepřem, přiklopte a nechte 5 minut odpočívat.
  2. Mušle: Rozehřejte velkou pánev na střední teplotu, přidejte máslo a asi 2 minuty na něm poduste jarní cibulku. Přidejte víno, mušle a tymián a přiklopené vařte asi 5 minut. Mušle, které se po této době neotevřou, vyhoďte.
  3. Podávání: Rozdělte rizoto do servírovacích misek, navrch rozdělte mušle, přelijte šťávou z pánve, ozdobte snítkami čerstvého tymiánu a podávejte.
Reklama

Citronové rizoto s mušlemi Foto: isifa.com

Citronové rizoto s mušlemi. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama