zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čínská smažená rýže Yeung Chow
Autor: Další špetka chuti Čínská smažená rýže Yeung Chow

Čínská smažená rýže Yeung Chow

Hodnoceno: 3x
Milujeme jídla z čínských restaurací, ale moc se nám nelíbí, jak nezdravá bývají. Tahle smažená rýže chutná zrovna tak dobře jako původní Yeung Chow, ale obsahuje jen 400 kalorií na porci. Jupíjej!
do 30 minut
400 kcal
4 porce

reklama

Postup

  1. Ingredience na marinádu smíchejte v míse, přidejte proužky masa a dobře promíchejte, aby se maso obalilo. Zakryjte a dejte na 20 minut do lednice.
  2. Mezitím připravte podle návodu na obalu rýži, načechrejte ji vidličkou a nechte vychladnout.
  3. Na středním plameni rozpalte wok a umíchejte v něm vejce. Vyndejte do talíře a dejte stranou.
  4. Wok otřete, postříkejte dno nízkotučným sprejem na vaření a postavte na vysoký žár. Do woku dejte marinované vepřové maso a za stálého míchání smažte 5 minut, až bude vepřové propečené.
  5. Přidejte hrášek, cibulky, šunku a krevety a dál smažte ještě minutu. 
  6. Přidejte uvařenou rýži, míchané vejce a lžíci sójové omáčky. Dál smažte a míchejte, až se všechny ingredience dobře promísí a rýže prohřeje, pak podávejte.

PRIMA TIP: Krevety můžete také nahradit 100 g kuřecího masa. Pokud máte rádi pikantní jídla, při podávání můžete pokapat chilli olejem nebo srirachou.

Čínská smažená rýže Yeung Chow
Autor: Další špetka chuti Čínská smažená rýže Yeung Chow

reklama

Další špetka chuti
Kate Allinsonová a Kay Featherstonová

Autorky populárního blogu Pinch of Nom (Špetka chuti) už jsme vám představovali při překladu jejich stejnojmenné první kuchařky. Dvě kamarádky se rozhodly zhubnout, a přitom vařit stále chutně i pro širší rodinu. Vyzkoušely spoustu receptů a způsobů, až objevily ten, který jim vyhovuje. Udržet si dlouhodobě ideální váhu je možné pouze při pravidelném stravování a když jsou jídla nejen zdravá, ale i dobrá. Úspěch jejich blogu a kuchařek svědčí o tom, že tento způsob vyhovuje i mnoha dalším lidem. A tak napsaly druhou kuchařku Další špetka chuti s podtitulem Každodenní odlehčení. Uvádějí v ní stovku receptů na vydatné snídaně, lehké obědy, včetně rodinných či slavnostnějších, rychlé večeře i dezerty a zdravé variace jídel z rychlého občerstvení. Polovina receptů je vegetariánských a všechny mají méně než 400 kalorií na porci. 

Vydalo nakladatelství Esence (Euromedia).