návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Chřest s parmskou šunkou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Chřest s parmskou šunkou
Autor: isifa.com Chřest s parmskou šunkou
Efektní chuťovka, jednoduchá na přípravu, spojuje jemný chřest a výrazné chutě parmezánu a parmské šunky. V jednoduchosti je zkrátka krása, a to i v jídle…

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :)

Jak oloupat chřest
Jak oloupat chřest

Postup

  1. Chřest oloupejte škrabkou od konce až pod špičky a ve vroucí osolené vodě jej uvařte al dente asi 5–7 minut. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte v cedníku okapat.
  2. Chřest pokapejte citronovou šťávou a opepřete. Stonky chřestu obalujte proužky parmské šunky a skládejte na talíře. Posypte jemně nadroleným nebo nahrubo nastrouhaným parmezánem. Podávejte s dobrým olivovým olejem k namáčení. Jako příloha je vhodný světlý chléb nebo bagetka.