Cheesecake s melounovým přelivem

Moje hodnocení
4x

Cheesecake je lehký dort, který je během chvilky připravený a hosté jej milují. Připravte si jeho lahodnou variantu s melounovým přelivem. Recept je tak snadný, že s ním mohou pomoct i děti.

1 porce
60 minut

Sušenkový základ

  • bebe sušenky 220 g
  • máslo 85 g

Krém

  • tvaroh 500 g
  • mascarpone 250 g
  • moučkový cukr 180 g
  • čerstvý smetanový sýr Philadelphia 250 g
  • vanilkový lusk 1 ks
  • vejce 3 ks
  • citron (kůra i šťáva) 1 ks

Rozvar

Postup přípravy

  1. V mixéru rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
  2. Vložte je na dno dortové formy a pečlivě upěchujte. Vložte na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
  3. Mezitím smíchejte tvaroh, mascarpone, moučkový cukr, Philadelphii, zrníčka z vanilky, vejce, šťávu z citronu a citronovou kůru.
  4. Směs nalijte na upečený sušenkový základ. Dejte do trouby a pečte 30 minut. Dort by měl být na okrajích pevný a uprostřed by se měl třást jako pudink.
  5. Nechte v troubě vychladnout. Poté jej vložte na pár hodin do ledničky. Na dort si připravte rozvar z melounu.
  6. Nakrájené kousky melounu vložte do rendlíčku, rozmixujte a rozvařte s javorovým sirupem, dokud není omáčka dostatečně hustá.
  7. Přeceďte směs přes sítko. Na ozdobu můžete přidat mátu a kostičky melounu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty