Sušenkový základ
- BeBe sušenky 220 g
- máslo 85 g
Krém
- tvaroh 500 g
- mascarpone 250 g
- moučkový cukr 180 g
- čerstvý sýr (čerstvý smetanový sýr Philadelphia) 250 g
- vanilkový lusk 1 ks
- vejce 3 ks
- citron (kůra i šťáva) 1 ks
Rozvar
- meloun (bezpeckový meloun Bouquet) 200 g
- javorový sirup 100 ml
Postup přípravy
- V mixéru rozdrťte sušenky a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Vložte je na dno dortové formy a pečlivě upěchujte. Vložte na 10 minut do trouby rozehřáté na 180 °C.
- Mezitím smíchejte tvaroh, mascarpone, moučkový cukr, Philadelphii, zrníčka z vanilky, vejce, šťávu z citronu a citronovou kůru.
- Směs nalijte na upečený sušenkový základ. Dejte do trouby a pečte 30 minut. Dort by měl být na okrajích pevný a uprostřed by se měl třást jako pudink.
- Nechte v troubě vychladnout. Poté jej vložte na pár hodin do ledničky. Na dort si připravte rozvar z melounu.
- Nakrájené kousky melounu vložte do rendlíčku, rozmixujte a rozvařte s javorovým sirupem, dokud není omáčka dostatečně hustá.
- Přeceďte směs přes sítko. Na ozdobu můžete přidat mátu a kostičky melounu.
Cheesecake s melounovým přelivem 2 Zdroj: se souhlasem Nej melouny