Michal Šajmir

Červené thajské kari s ananasem

Moje hodnocení
50x

Pro milovníky ostré thajské kuchyně tu máme recept na červené kari z kuřecího masa se sladkým ananasem, který skvěle doplní pálivou chuť kari pasty. O zjemnění se postará lahodné kokosové mléko.

4 porce
30 minut
thajská

Postup přípravy

  1. Rozpalte pánev wok a vlijte na ni olej. Vhoďte červenou cibuli nakrájenou na klínky a kuřecí maso pokrájené na nudličky a společně zprudka orestujte. Přidejte kari pastu podle chuti a nechte rozpustit. Vše dobře promíchejte a zalijte kokosovým mlékem, přihoďte limetové listy a nechte provařit do změknutí masa.
  2. Před dokončením přidejte na kostičky nakrájený ananas, zakápněte pár kapkami limetové šťávy a nechte ještě společně prohřát. Podle chuti můžete na závěr dosolit.
  3. Podávejte s jasmínovou rýží.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Michal Šajmir


Přečtěte si také

Recepty