Suroviny
- červená curry pasta 2–4 lžíce
- kokosové mléko 2 plechovky
- kafírové listy 2–3 ks
- kuřecí maso 400 g
- červená cibule 1 ks
- ananas 100 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- limetková šťáva
- sůl
Postup přípravy
- Rozpalte pánev wok a vlijte na ni olej. Vhoďte červenou cibuli nakrájenou na klínky a kuřecí maso pokrájené na nudličky a společně zprudka orestujte. Přidejte kari pastu podle chuti a nechte rozpustit. Vše dobře promíchejte a zalijte kokosovým mlékem, přihoďte limetové listy a nechte provařit do změknutí masa.
- Před dokončením přidejte na kostičky nakrájený ananas, zakápněte pár kapkami limetové šťávy a nechte ještě společně prohřát. Podle chuti můžete na závěr dosolit.
- Podávejte s jasmínovou rýží.
Červené thajské curry 2 Zdroj: Michal Šajmir