zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček
Autor: PROBIO Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček

Celozrnná prošívaná deka s tvarohem – oblíbený moučník našich babiček

Hodnoceno: 15x
Prošívaná buchta se tomuto moučníku říká díky tvarohové náplni, která se nanáší v diagonálních proužcích a tím připomíná prošívání. Tohle lahodné prošívání také zaručuje šťavnatost, jinak je to jednoduchá buchta na plech, kterou hravě zvládnou i začátečníci. Zkuste tuhle klasiku připravit v trochu zdravějším kabátku s použitím celozrnné mouky.
do 1 hodiny
1 plech porce

reklama

Postup

  1. Připravte pečicí plech (cca 33 x 33 cm) – vyložte ho buď pečicím papírem, anebo vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. 
  2. Než se pustíte do těsta, smíchejte ingredience na tvarohovou náplň. Připravte zdobicí sáček, který dobře poslouží k „prošívání“ těsta náplní.
  3. Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přilijte olej a mléko. Vsypte mouku, kakao a kypřicí prášek a důkladně těsto prošlehejte. Rozlijte na plech a rozetřete, aby bylo těsto všude stejně vysoké.
  4. Tvarohovou náplň přendejte do zdobicího sáčku a křížem krážem „prošívejte“ těsto.
  5. Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 30–35 minut.
Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček
Autor: PROBIO Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček

reklama