Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček
Zdroj: PROBIO
Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček
Zdroj:
PROBIO
Prošívaná buchta se tomuto moučníku říká díky tvarohové náplni, která se nanáší v diagonálních proužcích a tím připomíná prošívání. Tohle lahodné prošívání také zaručuje šťavnatost, jinak je to jednoduchá buchta na plech, kterou hravě zvládnou i začátečníci. Zkuste tuhle klasiku připravit v trochu zdravějším kabátku s použitím celozrnné mouky.
Postup přípravy
-
Připravte pečicí plech (cca 33 x 33 cm) – vyložte ho buď pečicím papírem, anebo vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou.
-
Než se pustíte do těsta, smíchejte ingredience na tvarohovou náplň. Připravte zdobicí sáček, který dobře poslouží k „prošívání“ těsta náplní.
-
Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny. Přilijte olej a mléko. Vsypte mouku, kakao a kypřicí prášek a důkladně těsto prošlehejte. Rozlijte na plech a rozetřete, aby bylo těsto všude stejně vysoké.
-
Tvarohovou náplň přendejte do zdobicího sáčku a křížem krážem „prošívejte“ těsto.
-
Vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 30–35 minut.
Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček 2
Zdroj: PROBIO
Celozrnná prošívaná deka – oblíbený moučník našich babiček 2
Zdroj:
PROBIO