Najděte si recept
Na co máte chuť?

Celozrnná buchta s mákem a švestkami
Mák a švestky jdou skvěle dohromady. Doplňte je skořicí a medem a rázem máte dokonalý moučník ke kávě nebo luxusní snídani. Zvlášť pokud použijete celozrnnou mouku na těsto.
do 1,5 hodiny
Suroviny
- celozrnná pšeničná mouka 300 g
- droždí 20 g
- žloutky 2 ks
- rostlinné mléko 150 ml
- třtinový cukr 1 lžička
- kokosový olej 80 g
- špetka soli
- vypeckované švestky 3–4 hrnky
- med 3 lžíce
- mák 1 hrnek
- mletá skořice 1 lžička
- mandlové lupínky
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do mísy kuchyňského robotu rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače.
- Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10–15 minut vyběhnout kvásek.
- Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto.
- Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout.
- Mezitím nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte.
- Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs.
- Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.
Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.