návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Celozrnná buchta s mákem a švestkami

Hodnoceno: 0x
do 1,5 hodiny
Celozrnná buchta s mákem a švestkami
Autor: archiv blog.KitchenAid.cz Celozrnná buchta s mákem a švestkami
Mák a švestky jdou skvěle dohromady. Doplňte je skořicí a medem a rázem máte dokonalý moučník ke kávě nebo luxusní snídani. Zvlášť pokud použijete celozrnnou mouku na těsto.

Postup

  1. Do mísy kuchyňského robotu rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, vlažné mléko, lžíci mouky a vše promíchejte pomocí plochého šlehače.
  2. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 10–15 minut vyběhnout kvásek.
  3. Do vyběhnutého kvásku přidejte zbytek mouky, 2 žloutky, kokosový olej, špetku soli a pomocí plochého šlehače vypracujte hladké těsto.
  4. Hotové těsto pak přikryjte utěrkou a nechejte jej dalších cca 45 minut kynout.
  5. Mezitím nakrájejte vypeckované švestky na menší kostičky. Ke švestkám přidejte med, mák, skořici a vše společně promíchejte.
  6. Vykynuté těsto vytvarujte rovnoměrně na plech a navrstvěte na něj připravenou švestkovou směs.
  7. Vše nakonec posypejte mandlovými lupínky a pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 30 minut.

Recept pro blog.kitchenaid.cz připravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“.