Suroviny
- rajčata (velká masitá,nebo v kombinaci s cherry rajčaty) 3 ks
- mozzarella (kvalitní,ideálně di bufala) 250 g
- bazalka (čerstvá ) 1 hrst
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- redukce z balsamicového octa (případně několik kapek balzamikové redukce)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Na velký talíř rozložte kolem dokola plátky rajčat a ně plátky mozzarelly. Mezi ně klaďte lístky bazalky.
- Zakapejte olivovým olejem a případně balzamikovou redukcí, poprašte solí a pepřem.
PRIMA TIP: Tento salát se podává spíš jako příloha než klasický salát. Jeho typickým znakem je kompozice „do kruhu“ tak, aby se tři národní barvy střídaly.
Caprese salát aneb Insalata caprese 2 Zdroj: Marek Kučera