redakce Prima FRESH

Caprese salát aneb Insalata caprese – recept na italskou klasiku ze tří surovin

Moje hodnocení
21x

Insalata caprese, jak zní italský název salátu z ostrova Capri, je patriotický výtvor z mnoha pohledů. Jeho barvy jsou barvami italské vlajky, jeho jednoduché složení je poctou vybraným italským surovinám a obecně se má za to, že vznikl i pro potěchu movitých klientů, kteří se ve 20. letech minulého století hromadně sjížděli na půvabný ostrov za rekreací. Svět nedobyl ani tak svým vlastimilovným vzhledem a poselstvím, ale chutí a prostou kombinací přísad té nejlepší kvality.

2 porce
10 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na velký talíř rozložte kolem dokola plátky rajčat a ně plátky mozzarelly. Mezi ně klaďte lístky bazalky.
  2. Zakapejte olivovým olejem a případně balzamikovou redukcí, poprašte solí a pepřem.

PRIMA TIP: Tento salát se podává spíš jako příloha než klasický salát. Jeho typickým znakem je kompozice „do kruhu“ tak, aby se tři národní barvy střídaly.

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů