Caprese salát aneb Insalata caprese – recept na italskou klasiku ze tří surovin

Moje hodnocení
3x

Insalata caprese, jak zní italský název salátu z ostrova Capri, je patriotický výtvor z mnoha pohledů. Jeho barvy jsou barvami italské vlajky, jeho jednoduché složení je poctou vybraným italským surovinám a obecně se má za to, že vznikl i pro potěchu movitých klientů, kteří se ve 20. letech minulého století hromadně sjížděli na půvabný ostrov za rekreací. Svět nedobyl ani tak svým vlastimilovným vzhledem a poselstvím, ale chutí a prostou kombinací přísad té nejlepší kvality.

2 porce
10 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na velký talíř rozložte kolem dokola plátky rajčat a ně plátky mozzarelly. Mezi ně klaďte lístky bazalky.
  2. Zakapejte olivovým olejem a případně balzamikovou redukcí, poprašte solí a pepřem.

PRIMA TIP: Tento salát se podává spíš jako příloha než klasický salát. Jeho typickým znakem je kompozice „do kruhu“ tak, aby se tři národní barvy střídaly.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty