reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Burrata s opečeným štěrbákem a chilli
Autor: Středomořská kuchařka Burrata s opečeným štěrbákem a chilli

Burrata s opečeným štěrbákem a chilli

Hodnoceno: 2x
Kadeřavý salát štěrbák je příbuzný čekanky, proto v jeho chuti můžete cítit mírnou hořkost, která výtečně doplňuje sladkost burraty. Buclaté červené kalábrijské chilli papričky jsou středně ostré a mají příjemnou květinovou vůni. Pokud je neseženete, použijte jinou oblíbenou chilli papričku, ale pozor, ať její ostrost nepřebije sýr a salát.
do 30 minut
2 porce

reklama

Postup

  1. Listy štěrbáku nebo pampelišky opláchněte, osušte v papírové utěrce a opečte na rozehřátém oleji s chilli. Jakmile listy zavadnou, vyjměte je a rozložte na talíř. Do pánve kápněte citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Nevařte. 
  2. Burratu částečně natrhejte na listy, zakápněte ochuceným olejem z pánve a nechte 5 minut stát. Podávejte teplé. 
Burrata s opečeným štěrbákem a chilli
Autor: Středomořská kuchařka Burrata s opečeným štěrbákem a chilli

reklama

Středomořská kuchařka
Susie Theodorou

Kouzlo středomořské kuchyně, jejíž zdravotní benefity dosvědčují lékaři i starousedlíci, představuje ve své kuchařce známá foodstylistka Susie Theodorou. Podílela se na kuchařkách Jamieho Deana, Gwyneth Paltrow, Gordona Ramsey nebo Padmy Lakshmi. Protože pochází z řecko-kyperské rodiny, zvolila pro svou prvotinu důvěrně známou středomořskou kuchyni, která vychází z prostých, ale o to rafinovanějších kombinacích sezonních lokálních surovin. Nechte se inspirovat lahodnými venkovskými pokrmy, které vás okamžitě přenesou na dovolenou. 

Vydalo nakladatelství Esence

Související témata: burrata , štěrbák , Malá jídla , Italská kuchyně