Burrata s opečeným štěrbákem a chilli
Zdroj: Středomořská kuchařka
Burrata s opečeným štěrbákem a chilli
Zdroj:
Středomořská kuchařka
Kadeřavý salát štěrbák je příbuzný čekanky, proto v jeho chuti můžete cítit mírnou hořkost, která výtečně doplňuje sladkost burraty. Buclaté červené kalábrijské chilli papričky jsou středně ostré a mají příjemnou květinovou vůni. Pokud je neseženete, použijte jinou oblíbenou chilli papričku, ale pozor, ať její ostrost nepřebije sýr a salát.
Postup přípravy
-
Listy štěrbáku nebo pampelišky opláchněte, osušte v papírové utěrce a opečte na rozehřátém oleji s chilli. Jakmile listy zavadnou, vyjměte je a rozložte na talíř. Do pánve kápněte citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Nevařte.
-
Burratu částečně natrhejte na listy, zakápněte ochuceným olejem z pánve a nechte 5 minut stát. Podávejte teplé.
Burrata s opečeným štěrbákem a chilli 2
Zdroj: Středomořská kuchařka
Burrata s opečeným štěrbákem a chilli 2
Zdroj:
Středomořská kuchařka