Suroviny
- pampeliškový list (nebo listy štěrbáku ) 100 g
- olivový olej 3 lžíce
- chilli (sušené drcené kalábrijské chilli papričky (chilli vločky)) 1/2 lžičky
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- burrata 150 g
- mořská sůl
- čerstvě namletý pepř (černý )
Postup přípravy
- Listy štěrbáku nebo pampelišky opláchněte, osušte v papírové utěrce a opečte na rozehřátém oleji s chilli. Jakmile listy zavadnou, vyjměte je a rozložte na talíř. Do pánve kápněte citronovou šťávu, osolte, opepřete a promíchejte. Nevařte.
- Burratu částečně natrhejte na listy, zakápněte ochuceným olejem z pánve a nechte 5 minut stát. Podávejte teplé.
Burrata s opečeným štěrbákem a chilli 2 Zdroj: Středomořská kuchařka