Zdeněk Pohlreich

Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney

Moje hodnocení
13x

Trhané maso si v posledních letech získalo značnou oblibu. Nejčastěji se připravuje z hovězího a vepřového masa, ale v sedmém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut sáhl Zdeněk Pohlreich po své oblíbené zvěřině a připravil trhané maso z divočáka. Trochu netradiční, ale o to lepší úprava bude ozdobou každé zimní slavnosti.

1 porce
90 minut

Postup přípravy

  1. Maso rozkrájejte na větší kousky, které v pekáčku důkladně osolte a opepřete. Na pánev nalijte červené víno a varem z něj nechte vypařit alkohol. Přidejte lžíci šípkové marmelády, bobkový list a sušený česnek. Zalijte trochou oleje, promíchejte a nalijte marinádu na maso do pekáčku. Pečte na 140 °C, dokud se nebude maso rozpadat.
  2. Než se maso upeče, zpěňte na másle v rendlíku cibuli. Osolte ji, opepřete a dochuťte nakrájenou chilli papričkou. Opečenou cibuli posypte hnědým cukrem a nechte zkaramelizovat.
  3. Na pánvi opět svařte zbytek červeného vína a šípkovou marmeládu až do konzistence sirupu. Hotové maso roztrhejte vidličkami na kousky a vmíchejte do něj hotový sirup.
  4. Rozkrojené burgerové housky opečte na pánvi na trošce másla. Na spodní díl navrstvěte opečenou cibuli, list salátu a porci masa. Navrch dejte ještě trochu cibule a přiklopte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty