Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney
Zdroj: FTV Prima
Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney
Zdroj:
FTV Prima
Trhané maso si v posledních letech získalo značnou oblibu. Nejčastěji se připravuje z hovězího a vepřového masa, ale v sedmém díle nové řady pořadu Šéfem za pár minut sáhl Zdeněk Pohlreich po své oblíbené zvěřině a připravil trhané maso z divočáka. Trochu netradiční, ale o to lepší úprava bude ozdobou každé zimní slavnosti.
Postup přípravy
-
Maso rozkrájejte na větší kousky, které v pekáčku důkladně osolte a opepřete. Na pánev nalijte červené víno a varem z něj nechte vypařit alkohol. Přidejte lžíci šípkové marmelády, bobkový list a sušený česnek. Zalijte trochou oleje, promíchejte a nalijte marinádu na maso do pekáčku. Pečte na 140 °C, dokud se nebude maso rozpadat.
-
Než se maso upeče, zpěňte na másle v rendlíku cibuli. Osolte ji, opepřete a dochuťte nakrájenou chilli papričkou. Opečenou cibuli posypte hnědým cukrem a nechte zkaramelizovat.
-
Na pánvi opět svařte zbytek červeného vína a šípkovou marmeládu až do konzistence sirupu. Hotové maso roztrhejte vidličkami na kousky a vmíchejte do něj hotový sirup.
-
Rozkrojené burgerové housky opečte na pánvi na trošce másla. Na spodní díl navrstvěte opečenou cibuli, list salátu a porci masa. Navrch dejte ještě trochu cibule a přiklopte.
Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney 2
Zdroj: FTV Prima
Bulka s trhanou plecí z divočáka a cibulovým chutney 2
Zdroj:
FTV Prima