Suroviny
- zeleninový vývar 500 ml
- sušené houby 1 menší hrst
- bulgur 200 g
- přepuštěné máslo 1 lžíce
- mražený hrášek (nebo předvařené a oloupané fava fazole) 100 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vývar vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Houby namočte do 100 ml vody a nechte alespoň 10 minut odstát.
- Do vroucího vývaru vsypte bulgur, přiklopte, ztlumte na střední stupeň a vařte doměkka, zhruba 20–25 minut.
- V pánvi rozehřejte máslo, houby slijte a opékejte je na másle 5–6 minut na středním stupni.
- Hrášek propláchněte horkou vodu, předvařené fava fazole proplachovat nemusíte. Vsypte je do hotového bulguru, vmíchejte houby, osolte a opepřete a podávejte.
PRIMA TIP: Pokud jste našli čerstvé houby, použijte je. Očistěte je, nakrájejte na plátky a opékejte 3–5 minut na přepuštěném másle. Pak je vmíchejte do bulguru.
Bulgurové rizoto s houbami a hráškem 2 Zdroj: Jíme zdravě ze spíže