Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Bulgurové rizoto s houbami a hráškem

Moje hodnocení
6x

Bulgur je předvařená drcená celozrnná pšenice, takže si zachovává benefity celozrnných obilnin, ale chová se jako rýže. Vykouzlíte z něj šťavnatou náplň pečené zeleniny, samostatnou přílohu i sušší rizoto. Ideální v kombinaci se zeleninou či houbami.

3 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Vývar vlijte do hrnce a přiveďte k varu. Houby namočte do 100 ml vody a nechte alespoň 10 minut odstát.
  2. Do vroucího vývaru vsypte bulgur, přiklopte, ztlumte na střední stupeň a vařte doměkka, zhruba 20–25 minut.
  3. V pánvi rozehřejte máslo, houby slijte a opékejte je na másle 5–6 minut na středním stupni.
  4. Hrášek propláchněte horkou vodu, předvařené fava fazole proplachovat nemusíte. Vsypte je do hotového bulguru, vmíchejte houby, osolte a opepřete a podávejte.

PRIMA TIP: Pokud jste našli čerstvé houby, použijte je. Očistěte je, nakrájejte na plátky a opékejte 3–5 minut na přepuštěném másle. Pak je vmíchejte do bulguru.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Jíme zdravě Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Pečení přináší radost. V nové kuchařce vás čeká přes 90 fantastických receptů a nekonečně mnoho další inspirace, jak péct zdravěji. Novinka z edice Jíme zdravě je určena všem. Ať už hledáte odlehčenou verzi koláče z  dětství, nemůžete lepek, vyhýbáte se cukru nebo jste v pečení úplný začátečník, zaručujeme, že se od nové kuchařky neodtrhnete. I pokud pečete jen jednou za měsíc, najde si čestné místo u vás v kuchyni. Narozdíl od kupovaných sladkostí můžete u domácích poctivých moučníků ovlivnit složení, kvalitu surovin a množství tuků a cukrů. Nebojte se, chutnat budou stále božsky. Chce to jen vyměnit pár surovin, ubrat množství nebo nenápadně propašovat do těsta ovoce či zeleninu. Všechny triky a vychytávky najdete v této knize.

Všechny knihy z edice Jíme zdravě najdete na jimezdrave.cz.


Přečtěte si také

Recepty