Buchtičky s krémem
Zdroj: FOODLOVER.CZ
Buchtičky s krémem
Zdroj:
FOODLOVER.CZ
Patříte mezi milovníky teplých sladkých jídel, nebo je nemůžete ani cítit? Pokud je správně za A, určitě vás potěší recept na legendární buchtičky s krémem. A s rumem rozhodně nešetřete!
Postup přípravy
-
Nejdřív si připravte kvásek. Do hrnečku si rozdrobte droždí, přidejte lžíci cukru, čtyři lžíce teplého mléka a lžíci mouky.
-
Nechte pod utěrkou vzejít. Mouku smíchejte se zbylým cukrem, solí, citronovou kůrou, žloutky, rozehřátým máslem, kváskem a zbývajícím mlékem.
-
Vypracovat těsto nechte robota, pokud ho nemáte, musíte vše udělat ručně. Jako každé kynuté těsto, i tohle potřebuje pár intenzivních minut s vařečkou. Pokud se nepropracuje dobře, je po upečení tuhé.
-
Těsto vyklopte na pomoučený vál, vyválejte z něj válečky, ty rozkrájejte na stejnoměrné kostičky. Vytvarujte buchtičky, které skládejte jednu vedle druhé na plech vymazaný olejem.
-
Buchtičky nechte v teple nakynout, trvá to asi půl hodiny. Potom je pečte v troubě předehřáte na 180 °C asi 25 minut. Po upečení je ještě teplé potřete máslem.
-
Nejdříve si převařte mléko, přidejte do něj vydlabaný vanilkový lusk a cukr. Žloutky zašlehejte k teplému mléku společně s rumem a škrobem.
-
Na mírném ohni zahřívejte asi 10–15 minut, kdy by směs měla přiměřeně zhoustnout. Dávejte extrémní pozor, aby se mléko nezačalo vařit, protože jinak se žloutky srazí a krém je nepoužitelný.
-
Podávejte všechno ještě teplé, posypané rozinkami a se šálkem kakaa.
Buchtičky s krémem 2
Zdroj: FOODLOVER.CZ
Buchtičky s krémem 2
Zdroj:
FOODLOVER.CZ