Brownie cupcakes ze slaného másla

Moje hodnocení
8x

Už jste někdy zkoušeli zkombinovat cupcakes a brownies? Je to neskutečná lahůdka, za to vám ručíme! Když navíc přidáte trochu slaného másla, nebudou vám napečené cupcaky stačit. :)

1 porce
60 minut

Suroviny

Krém

Postup přípravy

  1. Troubu zahřejte na 165 °C a připravte si cupcakes. Máslo s čokoládou rozpusťte ve vodní lázni, dejte si pozor, aby se do čokolády nesrazila vodní pára. Občas promíchejte a až se máslo s čokoládou rozpustí, dejte stranou a nechte zchladnout.
  2. Vejce mixujte asi dvě minuty samotné (k-nástavec nebo ruční mixér) a poté začněte přisypávat cukr.
  3. Přidejte vanilkovou esenci a na nejnižší otáčky zašlehejte nebo ručně vmíchejte mouku. Nakonec přidejte čokoládovou směs a promíchejte dohladka.
  4. Košíčky naplňte do poloviny a pečte v troubě cca 30 minut. Kontrolujte špejlí, nicméně pamatujte, že správné brownie nesmí být nikdy dopečené dosucha.
  5. Krém: Čokoládou rozpusťte ve vodní lázni (dejte si pozor, aby se do ní nesrazila vodní pára) a dejte ji stranou, aby zchladla. Mezitím šlehejte máslo (balonovou metlou či ručním mixérem) cca 10–15 minut samotné.
  6. Poté po lžících přidávejte mascarpone a šlehejte na střední stupeň. Nyní tenkým pramínkem přilévejte za stálého míchání čokoládu. Nakonec přidejte pudrový cukr podle chuti a promíchejte.
  7. Hotový krém přendejte do zdobicího pytlíku s libovolnou špičkou a navrstvěte na vychladlé cupcaky. Ozdobte pode své fantazie a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Cat & Cook

Ivana Jindřichová Cat & Cook

„Jídlo, vaření a pečení je mojí životní vášní, kterou reflektuji především na svém blogu catandcook.cz, ve svých kuchařkách a na svých sociálních sítích. Zaměřuji se především na tradiční recepty z celého světa, učím se o surovinách a různých kuchařských technikách a v zábavné formě to pak předávám svým fanouškům napříč všemi platformami,“ říká o sobě Ivka, která má dnes na kontě již 4 kuchařky, které jsou zároveň i tak trochu osobní zpovědí. Jídlo, vaření a pečení miluje od dětství, vždy byla vybíravá na kvalitní potraviny a ráda hostila své kamarády. Jejím poznávacím znamením jsou dopodrobna popsané recepty, které zvládne doopravdy každý. „Lidé mají často strach z tradičních receptů, ale díky mému podrobnému popisu je opravdu zvládnou a jsou pak nadšení a nemají strach se pustit do dalších,“ doplňuje Ivka.


Přečtěte si také

Recepty