archiv Hollandia

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Moje hodnocení
4x

Pokud patříte mezi milovníky krémových polévek, bude se vám hodit recept na výtečný krém z brambor a cizrny, která polévce dodá jemně oříškovou příchuť. O svěžest se postará nakyslý bílý jogurt a pažitkový olej.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Jakmile změknou, slijte je.
  2. V jiném hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a přidejte vařenou cizrnu, nechte společně restovat.
  3. V rendlíku rozehřejte olivový olej na 90 °C a vsypte pažitku, nechte společně restovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavte, rozmixujte tyčovým mixérem a ochucený olej přeceďte přes jemné sítko.
  4. K cizrně s cibulí přidejte uvařené brambory a vývar. Vše rozmixujte do hladkého krému a krátce provařte. Krém zjemněte jogurtem. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec ozdobte pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

archiv Hollandia


Přečtěte si také

Recepty