Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Zdroj: archiv Hollandia
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Zdroj:
archiv Hollandia
Pokud patříte mezi milovníky krémových polévek, bude se vám hodit recept na výtečný krém z brambor a cizrny, která polévce dodá jemně oříškovou příchuť. O svěžest se postará nakyslý bílý jogurt a pažitkový olej.
Postup přípravy
-
Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Jakmile změknou, slijte je.
-
V jiném hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a přidejte vařenou cizrnu, nechte společně restovat.
-
V rendlíku rozehřejte olivový olej na 90 °C a vsypte pažitku, nechte společně restovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavte, rozmixujte tyčovým mixérem a ochucený olej přeceďte přes jemné sítko.
-
K cizrně s cibulí přidejte uvařené brambory a vývar. Vše rozmixujte do hladkého krému a krátce provařte. Krém zjemněte jogurtem. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec ozdobte pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu.
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem 2
Zdroj: archiv Hollandia
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem 2
Zdroj:
archiv Hollandia