reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Autor: archiv Hollandia Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Hodnoceno: 3x
Pokud patříte mezi milovníky krémových polévek, bude se vám hodit recept na výtečný krém z brambor a cizrny, která polévce dodá jemně oříškovou příchuť. O svěžest se postará nakyslý bílý jogurt a pažitkový olej.
do 30 minut
4–6 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Nejprve dejte vařit oloupané brambory do osolené vody. Jakmile změknou, slijte je.
  2. V jiném hrnci na oleji orestujte nakrájenou cibuli a přidejte vařenou cizrnu, nechte společně restovat.
  3. V rendlíku rozehřejte olivový olej na 90 °C a vsypte pažitku, nechte společně restovat 3 minuty při stálé teplotě. Následně odstavte, rozmixujte tyčovým mixérem a ochucený olej přeceďte přes jemné sítko.
  4. K cizrně s cibulí přidejte uvařené brambory a vývar. Vše rozmixujte do hladkého krému a krátce provařte. Krém zjemněte jogurtem. Dochuťte solí a pepřem. Nakonec ozdobte pažitkovým olejem a lžičkou jogurtu. 
Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem
Autor: archiv Hollandia Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

reklama

Související témata: krémová polévka , cizrna , brambory , bez masa , Polévky

reklama