Suroviny
- vejce 6 ks
- cukr 340 g
- ricotta 200 g
- mléko 4 lžíce
- hladká mouka 210 g
- máslo 80 g
- jedlá soda 1/4 lžičky
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl 1 špetka
- borůvky 200 g
Postup přípravy
- Cukr společně s 80 g změklého másla v mixéru pěkně promíchejte. Máslo musí být opravdu změklé, aby v těstě nezůstaly jeho malé kousíčky. Přidejte vejce a vyšlehejte.
- K vyšlehaným vejcím přidejte ricottu, mléko a vanilkový extrakt.
- Ve zvláštní míse pak smíchejte dohromady všechny zbylé suché ingredience. To je hladká mouka, prášek do pečiva, jedlá soda a nezapomeňte na špetku soli.
- Nakonec promíchejte tekutou část s tou sypkou. Vytvoříte tak pěkné, hladké a lesklé těsto, do kterého opatrně vmíchejte 200 g čerstvých borůvek.
- Hotové těsto nalijte do dobře vymazané formy máslem, kterou vysypte polohrubou moukou. Pak už jen stačí 60 minut v rozehřáté troubě na 180 °C a máte hotovo.