Suroviny
- vejce 6 ks
 - cukr 340 g
 - ricotta 200 g
 - mléko 4 lžíce
 - hladká mouka 210 g
 - máslo 80 g
 - jedlá soda 1/4 lžičky
 - vanilkový extrakt 1 lžička
 - sůl 1 špetka
 - borůvky 200 g
 
Postup přípravy
- Cukr společně s 80 g změklého másla v mixéru pěkně promíchejte. Máslo musí být opravdu změklé, aby v těstě nezůstaly jeho malé kousíčky. Přidejte vejce a vyšlehejte.
 - K vyšlehaným vejcím přidejte ricottu, mléko a vanilkový extrakt.
 - Ve zvláštní míse pak smíchejte dohromady všechny zbylé suché ingredience. To je hladká mouka, prášek do pečiva, jedlá soda a nezapomeňte na špetku soli.
 - Nakonec promíchejte tekutou část s tou sypkou. Vytvoříte tak pěkné, hladké a lesklé těsto, do kterého opatrně vmíchejte 200 g čerstvých borůvek.
 - Hotové těsto nalijte do dobře vymazané formy máslem, kterou vysypte polohrubou moukou. Pak už jen stačí 60 minut v rozehřáté troubě na 180 °C a máte hotovo.