zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Borůvková bábovka s ricottou
Autor: KitchenStory.cz Borůvková bábovka s ricottou

Borůvková bábovka s ricottou

Hodnoceno: 1x
Bábovka je česká klasika, která nikdy nezevšední. A nejlepší na ní je, že existuje mnoho a mnoho variant, jak tuto lahůdku připravit. Třeba právě s ricottou a borůvkami.
do 2 hodin
1 bábovka porce

reklama

Suroviny (1 bábovka porce)

Postup

  1. Cukr společně s 80 g změklého másla v mixéru pěkně promíchejte. Máslo musí být opravdu změklé, aby v těstě nezůstaly jeho malé kousíčky. Přidejte vejce a vyšlehejte.
  2. K vyšlehaným vejcím přidejte ricottu, mléko a vanilkový extrakt.
  3. Ve zvláštní míse pak smíchejte dohromady všechny zbylé suché ingredience. To je hladká mouka, prášek do pečiva, jedlá soda a nezapomeňte na špetku soli.
  4. Nakonec promíchejte tekutou část s tou sypkou. Vytvoříte tak pěkné, hladké a lesklé těsto, do kterého opatrně vmíchejte 200 g čerstvých borůvek.
  5. Hotové těsto nalijte do dobře vymazané formy máslem, kterou vysypte polohrubou moukou. Pak už jen stačí 60 minut v rozehřáté troubě na 180 °C a máte hotovo.

Borůvková bábovka s ricottou Foto:

Borůvková bábovka s ricottou, foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blogKITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

reklama