Korpus
- mletý mák 300 g
- moučkový cukr 250 g
- vejce (oddělené žloutky a bílky) 12 ks
- mletá skořice 4 lžíce
- pomerančová kůra
- mandlové mléko
- sůl
Krém
- měkký tvaroh (plnotučný ) 500 g
- mascarpone 250 g
- smetanový sýr 250 g
- moučkový cukr (nejlépe třtinový) 120 g
- limetková kůra
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 200 ml
- džem (oblíbený nakyslý džem na potření)
Postup přípravy
- V mixéru do husté pěny vyšlehejte bílky s cukrem. Přidejte rozmíchané vaječné žloutky a velmi jemně zapracujte mletý mák, skořici, sůl a pomerančovou kůru. V případě, že by bylo těsto velmi husté, přidejte 1–2 lžíce mandlového mléka.
- Rozdělte do dvou vymaštěných a papírem vyložených forem o průměru 24 cm. Pečte 40 minut při 175°C.
- Na krém vložte všechny suroviny kromě smetany na šlehání do mixéru a šlehejte do masy. Vlijte šlehačku a šlehejte do zhoustnutí.
- Připravený a vychladlý korpus překrojte vždy na dvě části a promazávejte krémem a džemem. Na závěr doporučujeme dort posypat mákem, ovocem anebo květy!
Recept připravila Ren z blogu „kolachella.blogspot.cz“, více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz.