Suroviny
- vlašské ořechy 100 g
- jablka 150 g
- hnědý cukr 1 hrnek
- polohrubá mouka 1 hrnek
- vejce 4 ks
- mléko 100 ml
- olej 1/2 hrnku
- máslo (na vymazání formy)
Postup přípravy
- Předehřeje troubu na 170 °C.
- Ve větší míse rozšlehejte vejce, k nim přidejte mléko, olej a vše promíchejte. Nyní do této směsi přidejte nastrouhaná jablka a hrubě pomleté vlašské ořechy.
- V jiné míse smíchejte sypké suroviny: mouku, prášek do pečiva a hnědý cukr. Postupně sypké suroviny vmíchávejte do tekuté směsi. Vznikne těsto, které nalijte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
- Tu dejte ihned péct, přibližně na 1 hodinu. Pro kontrolu zapíchněte do bábovky špejli: pokud ji vyndáte suchou, je bábovka hotová.
- Upečenou ji vyklopte na drátěnou mřížku a nechte zchladnout. Před podáváním bábovku posypejte moučkovým cukrem.
Vyzkoušejte také recept na tradiční mramorovou hrníčkovou bábovku podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE