Suroviny
- polohrubá mouka 300 g
- jablečný mošt 250 ml
- citronová kůra (nastrouhaná kůra z 1 citronu)
- jablka 1 ks
- mletá skořice 1 lžička
- vejce 3 ks
- máslo 100 g
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr 1 sáček
Článek
12 nejlepších receptů na bábovku
Pokud jste se alespoň jednou odhodlali upéct něco sladkého, je vysoká pravděpodobnost, že to byla právě bábovka. Snad nejtradičnější český moučník je totiž jednoduchý a...
Postup přípravy
- Formu na bábovku vymažte a vysypte hrubou moukou.
- V míse smíchejte mouku, citronovou kůru, skořici, cukr, vanilkový cukr a jablko nastrouhané na hrubém struhadle.
- V druhé nádobě vyšlehejte vejce a vmíchejte k nim mošt a rozpuštěné máslo.
- Spojte obě části a vypracujte z nich hladké těsto. To vlijte do formy a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud bábovka není hotová. To můžete vyzkoušet pomocí špejle.