Suroviny
- slávky (chlazené) 1 kg
- olej 2 lžíce
- houby (např. žampiony nebo hlíva) 400 g
- rýžové víno (nebo suché sherry) 2 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- chilli papričky (drcené )
- jarní cibulka 1 ks
- citron
- jasmínová rýže (nebo rýžové nudle k podávání)
Postup přípravy
- Mušle očistěte a důkladně propláchněte. Odstraňte otevřené nebo rozbité.
- Ve velké wok pánvi rozehřejte olej, přidejte houby a restujte 2 minuty. Poté vložte mušle a smažte je dalších 5 minut nebo dokud nebudou všechny skořápky otevřené.
- Přidejte sójovou omáčku, rýžové víno a čerstvě namleté chilli papričky podle chuti. Na závěr posypejte jarní cibulkou a podávejte s měsíčkem citronu.
- Jako přílohu můžete zvolit například jasmínovou rýži nebo rýžové nudle.