Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Raw banánový dort s granátovým jablkem

6–8 porcí
do 30 minut
Raw banánový dort s granátovým jablkem
Raw banánový dort s granátovým jablkem Autor: Kuchařinka.cz
Raw dorty (syrová živá strava) jsou poslední dobou opravdu oblíbené. Bez deka cukru, jen ořechy, sušené ovoce, kokosový olej, banán… a granátové jablko.
Reklama

Jediné, co musíte udělat den předem, je dát ořechy do vody, protože bez toho nikdy nedosáhnete úplně hladké konzistence krému. Já dělám dortík vždycky uplně maličký, to protože je opravdu sytý a nejlepší je čerstvý. Krém už můžete vyladit podle toho, na co máte chuť. Jednou přidejte banán a jindy zkuste třeba jahody. Pokud chcete velký dort, násobte.

Suroviny (6–8 porcí)

Reklama

Postup

  1. Nejdřív si připravte krustu – spodek dortu. Jednoduše rozmixujte ořechy a datle. Můžete přidat lžíci javorového sirupu.
  2. Jakmile směs bude dostatečně rozmixovaná, vyklopte ji do dortové formy a pěkně uplácejte na dně. Mačkejte pečlivě, ať vám později krusta drží pohromadě.
  3. Teď je na řadě krém. Pokud doma nemáte opravdu výkonný mixér, vezměte si do ruky tyčový. Ten to zvládne určitě.
  4. Do vysoké nádoby dejte kešu oříšky (bez vody), zbytek javorového sirupu, kokosový olej, banán a trochu vody. Začněte mixovat.
  5. Když se vám bude zdát, že je směs hustá a nejde moc mixovat, přidejte ještě trochu vody. Nepřežeňte to.
  6. Krém sice trochu ztuhne později v lednici, ale musí částečně držet tvar už když ho budete nalévat na krustu.
  7. Jakmile je krém na krustě, posypte ho semínky z granátového jablka a dejte aspoň na hodinku do lednice.
Reklama

Raw banánový dort s granátovým jablkem  Foto:

Raw banánový dort s granátovým jablkem                                                        Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama