Suroviny
- rajče 2 kusy
- rajče 1 kg
- olej 1 dávka
- koření nové 6 kuliček
- bobkový list 3 kusy
- sůl 1 špetka
- cukr 4 lžičky
- bazalka 1 dávka
- tymián 1 špetka
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- zakysaná smetana 1 kelímek
- parmezán 1 dávka
Postup přípravy
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme česnek nakrájený najemno, čerstvá předem spařená a oloupaná rajčata bez jádřinců a vše osmahneme
Přidáme dvě plechovky rajčat, zalijeme mírně vodou
Dáme šest kuliček nového koření, tři bobkové listy, cukr a sůl a necháme 30 minut povařit
Po půlhodině přidáme bazalku a tymián a poté rozmixujeme
Povaříme pět minut a můžeme servírovat
Nalijeme do talířů, posypeme hoblinami parmazánu, přidáme lžičku zakysané smetany a krém dozdobíme lístky bazalky