Head
- hovězí maso 1 kg
Na knedlík
- vejce 1 kus
Head
- pepř 1 dávka
Na knedlík
- petržel 1 hrst
- muškátový oříšek 1 špetka
- mléko 1 dávka
Head
- červená paprika 1 dávka
- kmín 1 špetka
- mouka 1 dávka
- tuk 1 dávka
Postup přípravy
1
Cibuli orestujeme do zlatova, poté přidáme maso a kostku bujónu
Směs necháme dusit a poté ji zasypeme paprikou, majoránkou, přidáme trochu kmínu, podlijeme a dále dusíme, dokud maso není měkké
Vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme tekutinou a povaříme na chutnou omáčku
Dochutíme solí, pepřem a rozdrceným česnekem
Při podávání přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka
2
Na karlovarský knedlík pokrájíme housky a zvlhčíme se mlékem smíchaným se žloutky, z bílků ušleháme sníh
Do směsi přidáme trochu krupice, pokrájené petrželky, muškátového oříšku, osolíme ji a vytvarujeme větší koule, které vaříme v osolené vodě asi 15 minut