Suroviny
- anglická slanina (nakrájená na kostičky) 80 g
- bílé fazole (z plechovky, scezené a okapané) 400 g
- brokolice 250 g
- quinoa 450 g
- mozzarella 50 g
- vejce 1 ks
- bazalka (čerstvé lístky) 1 hrst
- sůl
- pepř
- olej (na smažení)
Rajčatovo-mozzarellový dip
- krájená rajčata 400 g
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- mozzarella 120 g
- bazalka (lístky) 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Růžičky brokolice uvařte ve vodě doměkka. Quinou uvařte podle návodu. Slaninu opečte na pánvi.
- V míse smíchejte uvařenou quinou s brokolicí, slaninou, fazolemi a vejcem. Přidejte natrhanou mozzarellu, lístky bazalky a koření. Směs pečlivě rukou promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota.
- Na rozehřáté pánvi postupně opékejte placičky, z každé strany zhruba 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
- Podávejte s rajčatovo-mozzarellovým dipem (více níže).
- Rajčatovo-mozzarellový dip: V pánvi smíchejte rajčata, česnek, pepř a sůl a nechte několik minut povařit. Přidejte lístky bazalky a natrhanou mozzarellu a vařte, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět.