Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem

10–12 porcí
do 1 hodiny
Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem
Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Autor: Sweet pixel blog
Quinoa je obilovina, která obsahuje základní aminokyseliny, je málo kalorická a neobsahuje lepek. Je tudíž vhodná pro vegetariány, sportovce i dietáře. A navíc je překvapivě chutná..., zvlášť v následující verzi :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Růžičky brokolice uvařte ve vodě doměkka. Quinou uvařte podle návodu. Slaninu opečte na pánvi. 
  2. V míse smíchejte uvařenou quinou s brokolicí, slaninou, fazolemi a vejcem. Přidejte natrhanou mozzarellu, lístky bazalky a koření. Směs pečlivě rukou promíchejte, dokud nevznikne kompaktní hmota.
  3. Na rozehřáté pánvi postupně opékejte placičky, z každé strany zhruba 2 minuty, dokud lehce nezhnědnou.
  4. Podávejte s rajčatovo-mozzarellovým dipem (více níže).
  5. Rajčatovo-mozzarellový dip: V pánvi smíchejte rajčata, česnek, pepř a sůl a nechte několik minut povařit. Přidejte lístky bazalky a natrhanou mozzarellu a vařte, dokud se mozzarella nezačne rozpouštět.
Reklama

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem. Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarelovým dipem Foto: Sweet pixel blog

Quinoa placičky s brokolicí a fazolemi s rajčatovo-mozzarellovým dipem. Foto: Sweet pixel blog

 

 

Sweet pixel blogNejen sladké pokušení...

Sweet pixel blog je o propojení dvou mých vášní  jídla a fotografování. Jídlu se intenzivně a bez přestávek věnuji od léta roku 1985. K fotografování jsem se shodou šťastných okolností dostala o 25 let později a tato událost se zcela překvapivě a nečekaně stala významným mezníkem v mém životě.

Důležité jsou ty hodiny a dny, kdy se zavřu do kuchyně a připravuji, krájím, vařím, míchám, ochutnávám, peču, zdobím, upravuji, běhám se stativem v kuchyni, nadávám, clona, čas, krocení světla, odrazy, odlesky a cvak, cvak ... a nakonec, když se všechny pixely poskládají tak, jak jsem od začátku chtěla, a já pojídám výsledný produkt svého snažení, přijde přesvědčení, že takhle vypadá jeden z nejskvělejších koníčků vůbec... :-) Jana Klinkovská

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama