Dezert:žloutkové věnečky
- tuk 125 g
Head
- sýr 1 dávka
- kuřecí prsa 250 g
- koření mexické 1 dávka
- smetana 2 kusy
- olej 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto
Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout
Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce
2
Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru
Pečeme v předehřáté troubě 30 minut
Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem
Pocukrujeme
3
Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému
Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink
Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky
Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Předkrm:Quesadilla de pollopostup: Maso nakrájíme a opečeme na oleji, nebo upečeme na grilu kuřecí plátky a ty teprve potom nakrájíme
Okořeněné maso vložíme do tortilly a posypeme nastrouhaným sýrem nebo položíme na tenký plátek sýra
Přehneme napůl, dobře stiskneme, lehce potřeme olejem a opečeme z obou stran
Podáváme se zakysanou smetanou, kterou můžeme okořenit koriandrem nebo např
smíchat s avokádem a chilli