Na těsto
- mléko 1 l
Head
Postup přípravy
1. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyndáme z něj zrníčka. Do hrnce (nejlépe s dvojitým dnem) dáme mléko, cukr, mouku a sůl pomalu přivedeme k varu. Sejmeme z plotny, přidáme ušlehané žloutky a ještě minutu znovu povaříme. Nakonec přidáme vanilku (popř. ještě vanilkovou esenci).
2. Po vychladnutí vmícháme zakysanou smetanu. V hrnci svaříme ovoce s trochou vody, dosladíme třtinovým cukrem a zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody.
3. Z mléka, hladké mouky, soli a vejce uděláme těsto na palačinky, které opékáme z obou stran na rozpálené pánvi. Hotové palačinky plníme horkým ovocem, a navrch polijeme vanilkovým krémem. Takto hotový „pudink“ necháme za občasného míchání chladnout. Do vlažného pudinku vmícháme zakysanou smetanu, nalijeme do mističek a dezert dozdobíme ovocem.