Hlavní chod
- plátky 1 ks
Dezert
- vejce 3 ks
- tuk 125 g
Hlavní chod
- kari koření 1 dávka
Hlavní chod
- vývar 1 dávka
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření Hlavní chod:Pštrosí plátky na kari s rýží
postup:Na pánvi orestujeme krátce plátky pštrosího masa a dáme je bokem do připraveného kastrolu. Do výpeku se dá nahrubo nakrájená cibule, která se také orestuje, přidá se zeleninový protlak (který máme připravený dopředu z kořenové zeleniny). Dále se přidá kari, kurkuma, hořčice, trocha vývaru a vše se rozmixuje tak, aby byla omáčka hladká. Dochutíme solí a nalejeme do nádoby s masem. Takto připravený pokrm se povaří asi 15 minut, aby bylo maso měkké. Pokud by byla omáčka řídká, zahustí se jíškou nebo máčeným bramborovým či kukuřičným škrobem.„Peřinová“ rýže podle maminčina receptu mě ještě nikdy nezklamala. Dlouhozrnnou rýži musíme několikrát propláchnout. Na pánvi se orestuje cibule, která se přendá do hrnce s opranou rýží, dále sůl a pažitka. Rýže se zalije vodou podle pravidla: kolik rýže, tolik vody a ještě jednou tolik vody. Vaří se do doby, než se voda vypaří, pak se hrnec zabalí do utěrky a vloží do peřin.