Hořčičný přeliv
- smetana na vaření
- dijónská hořčice 2 lžičky
Head
- slanina 250 g
- uzené maso 300 g
Hořčičný přeliv
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme zvěřinovým kořením. Naložíme do oleje a dáme chladit do druhého dne. Druhý den maso vyjmeme, potřeme krenexem, hořčicí, položíme hranolek uzeného masa a takto připravené maso zavineme do závitku. Na závitek položíme plátek slaniny a převážeme motouzem. Dáme do pekáče a pečeme pří 200°C do změknutí masa.
- Mezitím si naškrábeme brambory, nakrájíme a dáme vařit do osolené vody.
- Příprava hořčičného přelivu: Šlehačku vyšleháme dotuha, přidáme majonézu, hořčici, cibuli, sůl, pepř a dáme vychladit.
- Podáváme s bramborem a zeleninovou oblohou.