Suroviny
- cukr 2 lžíce
- vlašské ořechy (sekané) 3 lžíce
- karamelové sušenky 1 balení
- skořice půl lžičky
- mascarpone (italské) 400 g
- smetana ke šlehání 250 ml
- med 1 až 3 lžíce
- jablka 3 kusy
- citron dle chuti
Postup
- Z cukru vyrobíme na horké pánvi zlatý karamel a přidáme jablka nakrájená na drobné kostičky i nasekané oříšky.
- Smícháme s citronovou šťávou, skořicí a Amarettem a necháme opéct do hnědé barvy.
- Mascarpone prošleháme s medem a vmícháme ušlehanou smetanu.
- Vrstvíme do skleniček: sušenky, trochu krému, jablečnou směs, trochu krému a zase jablečnou směs.
- Nakonec přidáme smetanový krém a posypeme rozdrcenými sušenkami. Můžeme dozdobit mátou.
Autor receptu: Michal Hruška