Sugo
- rajče 500 g
- olivový olej
- řapíkatý celer 200 g
- mrkev 200 g
Head
- pancetta 150 g
- parmezán 60 g
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Sugo: Rajčata, oloupanou mrkev, šalotku a řapíkatý celer zbavený slupky nakrájíme, česnek lehce rozdrtíme. V hrnci rozehřejeme olej, na němž zesklovatíme zeleninu. Začínáme mrkví a celerem, po chvilce přidáme ostatní nakrájenou zeleninu a rajčata. Vaříme 1 až 2 hodiny. Nakonec vhodíme bazalku a zeleninu rozmixujeme.
- Sugo a vývar povaříme v hrnci, osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme pancettu a jarní cibulku. Bazalku a bílou část cibulky vhodíme do polévky, zelenou si necháme na ozdobu. Naservírujeme na talíř a dozdobíme cibulkou, orestovanou pancettou a hoblinkami parmezánu.