Domácí bagetka
- droždí 3 lžičky
Head
- žampion
- rajče
- šunka 300 g
Domácí bagetka
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
- Žampiony a cherry rajčata si nakrájíme na plátky. Pokrájenou sušenou šunku a celou směs osmažíme na kapce oleje. Směs vložíme do mističky, na závěr přidáme žloutek a dáme péct do rozehřáté trouby.
- Domácí bagetka: Nejprve si připravíme kvásek z droždí, trochy mléka, cukru a špetky mouky. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme vejce, vzešlý kvásek, rostlinný tuk a trochu osolíme. Uhněteme hladké tužší těsto, které rozdělíme na čtyři kusy a z každého uválíme bagetu. Bagety dáme na máslem vymazaný plech a podélně lehce nařízneme. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě při teplotě 180°C do světle hněda.