Head
- kuřecí maso - -
Postup přípravy
- brambory - -
Postup přípravy
- žampion - -
- slanina - -
Postup přípravy
- máslo - -
Postup přípravy
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli a slaninu nakrájíme na proužky a žampiony na větší kousky. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, smíchanou s česnekem. Do pekáče dáme jednu nakrájenou cibuli na proužky a na ni uložíme polovinu nakrájených brambor na plátky. Osolíme je a posypeme kmínem, pepřem a poprášíme paprikou. Na brambory dáme polovinu nakrájené slaniny a připravené maso. Kolem masa přidáme nakrájené žampiony a zbytek cibule. Nakonec vyskládáme zbytek osolených a opepřených brambor. Lehce poprášíme paprikou a položíme tenké plátky másla. Před pečením brambory posypeme zbytkem slaniny. Pekáč přikryjeme a pečeme na 190-200°C asi 35-40 minut do měkka. Před koncem pekáč odkryjeme pekáč a brambory dopečeme do zlatova.