Suroviny
- žampion 2-3 ks
- parmezán 100 g
- olivový olej
- cibule 2
- česnek 5
- rajče 500 g
- víno 100 ml
- strouhanka
- koření podravka
- bageta (chorvatská lepina nebo francouzská bageta - volitelné )
- petržel
Postup přípravy
- Troubu předehřejeme na 150°C. Žampiony opláchneme vodou a dáme na pekáč. Vnitřek hub lehce osolíme a zakápneme olivovým olejem. Žampiony zasypeme parmezánem a podlijeme trochou vody s olivovým olejem. Pečeme v troubě 15 až 20 minut.
- Dále rozmixujeme dvě větší cibule, které v hrnci na olivovém oleji usmažíme za stálého míchání dozlatova, opepříme.
- Rajčata opláchneme, rozmixujeme, přidáme k cibuli a pomalu dusíme. Přidáme rozdrcený česnek, podravku a hrst strouhanky, promícháme a zalijeme bílým vínem. Nakonec přidáme hrst petrželové nati, promícháme a necháme odstát. Podáváme s lepinou nebo francouzskou bagetou.