Suroviny
- kachní prso
- celer
- celer 100 g
- jablko 1
- majonéza
- zakysaná smetana
- lískové ořechy
- rybíz
- červené víno
- třtinový cukr
- citron
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Na waldorfský salát si nakrájíme na kostičky celer, který povaříme asi tři minuty ve vodě s troškou octa. Na stejnou velikost si nakrájíme řapík celeru a půl zeleného jablka. Uvařený celer prudce zchladíme a všechnu zeleninu s jablkem dáme do mísy. Pokapeme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme a přidáme polévkovou lžíci majonézy a smetany. Nakonec dáme nasekané ořechy dle chuti a vše důkladně promícháme a necháme vychladit.
- Kachní prso si očistíme a kuchyňsky připravíme. Kůži nařežeme do mřížky, osolíme, opepříme, napevno zabalíme do pečicího papíru a dáme do trouby na 30 minut na 90°C. Následně opečeme na pánvi tři minuty z každé strany, necháme odpočinout a nakrájíme na tenké plátky.
- Rybízovou omáčku připravíme tak, že na trošce másla necháme rozvařit rybíz, přidáme cukr nebo med, červené víno a redukujeme do zhoustnutí.