Postup přípravy
- Vyšleháme si dotuha sníh z bílků. Do žloutků přidáme cukr, horkou vodu, olej a vyšleháme do husté pěny. Čím déle, tím lépe. Mouku prosejeme s kypřicím práškem, vmícháme do žloutků se špetkou soli a pak vmícháme bílky. Upečeme při 190°C asi 20 minut a pak vykrojíme ze zchladlého plátu např. kolečka. Višně (klidně mražené) dáme do hrnce s decilitrem vody a dvěma lžícemi tmavého cukru a svaříme do husta.
- Smetanu vyšleháme a přidáme pistáciový cremfix. Smícháme a přes cukrářský pytlík nastříkáme do misek vymazaných olejem a vysypaný moučkovým cukrem. Necháváme dutinku na náplň. Naplníme višní a zaklopíme plátem. Necháme zamrznout kvůli snadnější manipulaci - nejlépe přes noc.
- Ježky po zamrznutí dáme plavat do vařící vody a hned vytáhneme. Pak obalíme v mandlích a necháme v lednici povolit.
- Kaštanové pyré – drcené kaštany – se prodává v kostce. Necháme povolit, přidáme smetanu, cukr, vanilkové aroma a vyšleháme.