Suroviny
- tuňák 600 g
- sezamová semínka 2 lžíce
- sezamová semínka 2 lžíce
- olej
- zelenina
- kuskus
- cibule
- máslo
- sůl
Postup přípravy
- Filet z tuňáka obalíme z obou stran v semínkách sezamu. Na pánev dáme trochu oleje, necháme ho pořádně rozpálit a tuňáka na něm ze všech stran opečeme, z každé strany asi půl minuty. Filet nakrájíme ostrým nožem na plátky až těsně před podáváním.
- Kuskus dáme do misky, přidáme sůl, zhruba lžíci másla a přelijeme horkou vodou. Vidličkou dobře promícháme, přikryjeme a necháme nabobtnat. Mezitím na pánvi nejprve opečeme nadrobno nakrájenou cibulku a po chvíli k ní přidáme na kostičky pokrájenou libovolnou zeleninu. Nakonec už jen vsypeme předem na připravený kuskus a zlehka promícháme.