Suroviny
- hovězí maso (na polévku)
- morková kost
- kořenová zelenina
- cibule
- paprika
- rajčata
- nové koření
- sůl
- pepř
Játrové knedlíčky
- drůbeží játra 200 g
- strouhanka
- hladká mouka
- česnek
- sůl
- pepř
domácí nudličky
- polohrubá mouka
- vejce
- sůl špetka
Postup
- Polévka: Tři hodiny táhneme vývar s kořením, kořenovou zeleninou a se solí, poté přidáme cibuli vcelku, rajče a zelenou papriku – táhneme další hodinu. Vývar scedíme, mrkev nakrájíme na kostičky a vrátíme do scezeného vývaru, vývar dosolíme podle chuti.
- Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme, přidáme vejce, pepř, sůl, utřený česnek, přidáme trochu hladké mouky a strouhanky, aby se nám hmota dobře tvarovala. Uválíme malé kuličky, které vaříme zvlášť.
- Domácí nudličky: Ze všech ingrediencí uděláme těsto, uválíme placku a nakrájíme na malé nudličky, vaříme zvlášť v olejové vodě.
Autor receptu: Dominik Schneckmann