Suroviny
- chapadla z vařené chobotnice 4 kusy
- tortilla (kukuřičná) 4 kusy
guacamole
- avokádo 1 kus
- rajčata (bez dužiny, nakrájené na kostičky) 1 kus
- limetková šťáva z půlky limetky
- jalapeños 1/3 kusu
- koriandr (nasekaný) 10 g
- sůl dle chuti
chimichuri
- tymián 2 lžíce
- koriandr 2 lžíce
- hladkolistá petržel dle chuti
- limetková šťáva dle chuti
- sůl dle chuti
- olej dle chuti
- česnek dle chuti
Postup
- Z chapadel ukrojíme cca 4 cm velký pěkný kus a dáme stranou, odřezky nasekáme najemno a smícháme s chimichuri, dáme vychladit.
- Rajčata nakrájíme na malé kostičky, smícháme s nasekaným koriandrem a mladou cibulkou, osolíme, přidáme limetkovou šťávu a promícháme.
- Rozehřejeme tál, pomažeme olejem, tacos lehce namočíme ve vodě a dáme na pánev, vedle tacos opékáme chobotnici.
- Když se na tacos udělají bublinky, otočíme, dáme guacamole, na něj rajčatový salát pico de gallo, navrch dáme smíchanou nasekanou chobotnici, zdobíme chimichuri a limetkou.
Autor receptu: Radek Příhonský