Karlovarský knedlík
- mléko 200 ml
Karlovarský knedlík
Postup přípravy
- Maso si osolíme, opepříme a na horkém dně hrnce (pánve) zatáhneme ze všech stran. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zeleninu nastrouháme na hrubém struhadle a za restujeme na másle doměkka. Zalijeme vývarem a vodou. Po uvaření rozmixujeme, podle potřeby zahustíme, dochutíme citronovou šťávou.
- Karlovarský knedlík: Smícháme si žloutky s mlékem, solí, pepřem a moukou. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Nakrájíme si rohlíky na kostičky a smícháme s vejci. Následně přidáme nasekanou petrželku a vyšlehaný sníh. Těsto zabalíme do potravinové fólie a dáme vařit do horké vody cca 20 minut.