Suroviny
Postup přípravy
- Špekáčky podélně rozřízněte a řeznou stranu potřete hořčicí. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na plátky, slaninu nakrájejte na špalíčky a naplňte jimi špekáčky. Vyskládejte je do pekáče nebo zapékací mísy.
- Zalijte je rajčaty a pivem tak, aby byly ponořené. Chilli papričku nakrájejte nahrubo a rozdělte na špekáčky. Pekáč zakryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 15 minut, odkryjte a dopečte 10 minut. Podávejte s čerstvým chlebem.
TAK CHUTNÁ HYGGE
SVATAVA VAŠKOVÁ
TAK CHUTNÁ HYGGE Zdroj: archiv TV Prima
Oblíbená bloggerka Coolinářka vybrala do své třetí kuchařky 70 receptů na pohodové večeře ve stylu dánského konceptu domácí radosti hygge. Lákavé fotografie, které sama nafotila, vás povzbudí k tomu, vykouzlit si doma stejnou atmosféru klidu a pohody i ve všední den. Večeři si vyberte podle toho, na co máte zrovna chuť – chcete se zahřát polévkou či pokrmy s masem, nebo dáváte přednost zelenině či studené večeři? Nechybí ani drobné mlsání k televizi nebo pro návštěvy.
Vydalo nakladatelství Fragment.